YouTube презентував продукти для редагування відео з підтримкою ШІ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

YouTube презентував продукти для редагування відео з підтримкою ШІ

Getty Images

YouTube оголосив про нові продукти, зокрема, інструмент під назвою Dream Screen, який використовує генеративний штучний інтелект для додавання відео або зображень як тло до коротких відеороликів Shorts, пише Bloomberg. Компанія також анонсувала юезкоштовний додаток YouTube Create.

Ключові факти

  • Компанія також анонсувала нові інструменти виробництва за допомогою штучного інтелекту, які допоможуть редагувати як короткі, так і довгі відео на своїй платформі. 
  • «Ми представляємо набір продуктів і функцій, які дозволять людям розширити межі творчого самовираження», – заявив Тоні Рід, віце-президент YouTube. 
  • YouTube заявив, що зараз кількість переглядів Shorts перевищує 70 млрд на день, а нові інструменти генеративного штучного інтелекту, схоже, націлені на залучення ще більшої кількості користувачів та авторів та отримання переваги над конкурентами.
  • Компанія також анонсувала YouTube Create, мобільний додаток, покликаний допомогти користувачам платформи спростити роботу зі створення відео. Додаток включає функції з підтримкою штучного інтелекту, такі як редагування та обрізка, автоматичні субтитри, можливості озвучування, а також доступ до бібліотеки фільтрів і безкоштовної музики. Додаток зараз знаходиться на стадії бета-тестування на Android на «окремих ринках», повідомила компанія, і буде безкоштовним.
  • YouTube заявив, що крім створення контенту він також надасть творцям більше інструментів для отримання інформації на основі штучного інтелекту, і допоможе з автоматичним дублюванням відео та пошуком музики та саундтреків для відео.

Контекст

Минулого року відеоплатформа YouTube вирішила додавати водяні знаки в ролики в розділі YouTube Shorts, щоб боротися з перепостами одного й того самого контенту. Цією функцією YouTube сподівається підвищити поінформованість про те, що платформа також розміщує короткі відеоролики, як і її конкуренти, зокрема TikTok.

Також YouTube анонсував появу 30-секундних рекламних роликів, які не можна відключити, під час перегляду контенту на смарт-телевізорах. YouTube повідомив, що глядачі побачать одну 30-секундну рекламу замість двох послідовних 15-секундних оголошень, хоча це не означає, що ці короткі ролики повністю зникнуть.

YouTube також вирішив позбавитись Stories, функції для тимчасових повідомлень. Користувачі не можуть публікувати історії з 26 червня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні