Samsung відзвітувала про десятикратне зростання квартального прибутку на тлі відновлення цін на чипи /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Samsung відзвітувала про десятикратне зростання квартального прибутку на тлі відновлення цін на чипи

Getty Images

Південнокорейська Samsung Electronics повідомила про зростання операційного прибутку за підсумками першого кварталу у понад 10 разів. Компанія повʼязує це з відновленням цін на чипи після суттєвого спаду завдяки буму в галузі штучного інтелекту, пише Reuters.

Контекст

  • Операційний прибуток Samsung зріс до 6,6 трлн вон ($4,89 млрд) за квартал, що завершився 31 березня, перевищивши прогноз LSEG SmartEstimate у 5,7 трлн вон.
  • Цей результат на 931% перевершив прибуток у 640 млрд вон роком раніше і став найвищим квартальним показником Samsung з третього кварталу 2022 року.
  • Виручка зросла на 11% порівняно з аналогічним періодом 2023-го – до 71 трлн вон, що нижче за прогноз LSEG SmartEstimate у 72,3 трлн вон.
  • «Оскільки дохід був в основному на рівні, а операційний прибуток перевершив очікування, оцінка запасів флеш-чипів NAND, можливо, покращилася. Попит на NAND покращився, що також могло покращити маржу», – сказав Пак Сон Сун, аналітик Korea Investor Relations Service.
  • Samsung Electronics запланувала публікацію докладного звіту на 30 квітня.

Контекст

Попит на спеціалізовані ШІ-чипи різко зріс з моменту запуску ChatGPT минулого року. Для навчання та запуску новітніх технологій генеративного штучного інтелекту потрібні спеціальні чипи або прискорювачі. Nvidia – один із небагатьох виробників чипів, який продукує потрібні чипи штучного інтелекту й домінує на ринку.

Провідні виробники напівпровідників прагнуть створити так звані 2-нанометрові процесорні чипи, які стануть основою наступного покоління смартфонів, центрів обробки даних і штучного інтелекту. Ці чипи визначать майбутнє галузі вартістю $500 млрд. TSMC залишається фаворитом аналітиків у збереженні своєї глобальної переваги в секторі, але Samsung Electronics та Intel намагаються скоротити розрив.

На тлі буму на ШІ-чипи Nvidia обігнала найбільшу нафтову компанію світу Saudi Aramco за ринковою вартістю, зайнявши третю сходинку серед найбільших публічних компаній світу після Apple і Microsoft. 

Цього тижня акції виробника мікросхем Micron Technology зросли на 15% після сильного прогнозу виручки та оптимізму щодо попиту на обладнання для штучного інтелекту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні