Голова МВФ Крісталіна Георгієва стала єдиним кандидатом на цю посаду на наступний термін /з особистої сторінки Дениса Шмигаля/facebook.com/dshmyhal
Категорія
Новини
Дата

Голова МВФ Крісталіна Георгієва стала єдиним кандидатом на цю посаду на наступний термін

з особистої сторінки Дениса Шмигаля/facebook.com/dshmyhal

Чинна директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва стала єдиним кандидатом на цю посаду на наступні пʼять років. Про це йдеться у заяві виконавчої ради МВФ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Термін висування кандидатур на посаду очільника МВФ завершився 3 квітня. Було висунуто єдиного кандидата – нинішнього керівника МВФ Крісталіну Георгієву, йдеться у заяві.
  • Виконавча рада зазначила, що намагатиметься якнайшвидше завершити процес висування кандидата – максимум до кінця квітня 2024 року, наголошується в заяві МВФ.

Контекст

Директор-розпорядник МВФ призначається виконавчою радою на пʼятирічний термін. Крісталіна Георгієва, якій у серпні виповниться 71 рік, обійняла цей пост у жовтні 2019 року.

Хоча термін повноважень Георгієвої закінчиться лише через пів року, деякі люди, знайомі з цим питанням, вважають, що рішення бажано ухвалити до весняних засідань МВФ і Світового банку, які відбудуться 15-20 квітня, щоб питання лідерства не затьмарило і без того насичений порядок денний, писало Reuters з посиланням на джерела.

Болгарська економістка Георгієва – друга жінка, яка очолила МВФ, і перша людина з країни з ринковою економікою, що розвивається.

Якщо Георгієва залишиться на посаді на другий термін, то це допомогло б відповісти на давні занепокоєння країн з ринками, що розвиваються, і країн, що розвиваються, щодо дуополії США та Європи у двох глобальних фінансових установах, МВФ і Світовому банку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні