Категорія
Новини
Дата

Голова УЗ не виключає, что тіла російських солдатів з рефрижераторів вдасться обміняти на полонених

У вагонах-рефрижераторах «Укрзалізниці» продовжують зберігатися трупи російських солдат. Україна розраховує обміняти їх на живих українських полонених, сказав голова правління УЗ Олександр Камишін в інтервʼю Forbes.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «До нас приїхали активісти, які намагаються опізнавати тіла і допомагають з пошуком російських матерів цих солдат», – повідомив Камишін. 
  • УЗ поки зберігає трупи. За словами Камишіна, лишаются кілька опцій. «Перша – російські матері їх заберуть, друга – обмін за якимось коефіцієнтом на наших живих полонених», – зазначив він.

Контекст     

Раніше телеканал «Аль-Джазіра» у сюжеті про війну Росії проти України, показав вагон-рефрижератор, заповнений тілами загиблих російських військових.

Тіла російських солдатів були зібрані після боїв у Київській та Чернігівській областях. 13 травня українська військова влада завантажила їх у рефрижератори.

Київ готовий повернути тіла окупантів, як це передбачено міжнародним гуманітарним правом, однак Росія поки що офіційно відмовляється це робити.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні