Категорія
Новини
Дата

Google оштрафували на $162 млн в Індії за зловживання домінантним становищем

Індійський антимонопольний регулятор оштрафував материнську компанію Google Alphabet Inc на 13,38 млрд індійських рупій ($161,95 млн) за зловживання домінантним становищем, пише Reuters. Йдеться про кілька сегментів ринку, пов’язаних з екосистемою мобільних пристроїв на базі Android. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Регулятор вважає, що американська компанія використовувала свій вплив у сфері онлайн-пошуку для збереження передових позицій своїх додатків, таких як Chrome і YouTube, на мобільних пристроях.
  • Google також заборонили укладати угоди з виробниками смартфонів, у межах яких компанія забезпечує ексклюзивність своїх пошукових послуг «за повного виключення конкурентів». 
  • В Індії ведеться розроблюються нові правила регулювання технологічного сектору. Джерело агентства зазначає, що Google загрожує ще кілька антимонопольних розглядів в Індії щодо ринку смарттелевізорів та системи платежів у додатках. 
  • В Google уже прокоментували це рішення. «Android створив більше можливостей для споживачів та підтримує тисячі успішних компаній в Індії та в усьому світі», – заявив у п’ятницю представник Google. За його словами, рішення індійського регулятора стане серйозним ударом для споживачів і компаній в Індії в плані безпеки, а також підвищить вартість мобільних пристроїв для індійців.

Контекст

За даними Counterpoint Research, операційна система Android використовується на 97% із 600 млн смартфонів в Індії.

Антимонопольне розслідування проти Google розпочалося у 2019 році після скарги двох молодших індійських антимонопольних співробітників і студента юридичного факультету. Справа в Індії схожа на справу, з якою Google стикнулася в Європі, де регулятори наклали на компанію штраф $5 млрд за те, що вона змушувала виробників попередньо встановлювати свої програми на пристрої Android.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні