Категорія
Новини
Дата

Google почав переводити своїх співробітників із російського офісу і готується до блокування Youtube

Компанія Alphabet почала «тихо» переводити своїх співробітників з Росії, повідомляє Bloomberg. Компанія також очікує блокування Youtube через бан каналу Міністерства оборони РФ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Google не закрив свій офіс в Росії, але в останні два тижні переводить співробітників, повідомляє Bloomberg. Представник Google відмовився від коментарів виданню.
  • У той час YouTube заблокував канал Міністерства оборони Росії та видалив два відео на каналі міністерства, де вторгнення РФ в Україну назвали «визволительною операцією».
  • У найближчі дні Youtube можуть заблокувати, повідомив співбесідник «РИА Новости», близький до Роcкомнагляду.

Контекст

YouTube розпочав блокування всіх державних росЗМІ по всьому світу, оскільки росЗМІ «спрощують ставлення до задокументованих подій в Україні», заявили у компанії. Заступник представника комітету Держдуми з питань інформаційного регулювання Антон Горелкін вимагає від мережі YouTube розблокувати канали російських пропагандистських ЗМІ. Інакше – мережу можуть заблокувати в Росії.

Напередодні Тверський суд Москви визнав американську Meta Platforms Inc. екстремістською організацією і заборонив в Росії соцмережі Facebook і Instagram, які належать компанії. Відповідне рішення суд ухвалив за позовом Генпрокуратури.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні