Категорія
Новини
Дата

У Росії можуть заблокувати YouTube. Роскомнагляд вимагає від мережі розблокувати канали пропагандистських ЗМІ

1 хв читання

У Росії найближчим часом можуть заблокувати YouTube. Роскомнагляд вимагає від мережі розблокувати канали пропагандистських засобів масової інформації. Про це пише «Дзеркало тижня» з посиланням на росЗМІ.

Ключові факти

  • Заступник представника комітету Держдуми з питань інформаційного регулювання Антон Горелкін вимагає від мережі YouTube розблокувати канали російських пропагандистських ЗМІ. Інакше – мережу можуть заблокувати в Росії.
  • Раніше Горелкін заявив, що YouTube нібито «напрошується» на блокування.
  • YouTube розпочав блокування всіх державних росЗМІ по всьому світу, оскільки росЗМІ «спрощують ставлення до задокументованих подій в Україні», заявили у компанії.

Контекст

YouTube — найпопулярніший відеохостинг, що надає послуги розміщення відеоматеріалів. Є підрозділом компанії Google. Заснований 14 лютого 2005 року трьома працівниками PayPal: Чадом Герлі, Стівеном Чені та Джаведом Карімом. На серпень 2019 року YouTube був другим за відвідуваністю сайтом в Інтернеті.

У Росії заблокували Instagram та Facebook. 11 березня Роскомнагляд заявив, що обмежить доступ до соцмережі Instagram (належить компанії Meta Platforms, Inc.) на вимогу Генпрокуратури, пише російський Інтерфакс. Відомство заявило, що в цій мережі поширюються публікації із закликами вчиняти насильницькі дії щодо громадян Російської Федерації, зокрема військовослужбовців. Генпрокуратура РФ надіслала до суду заяву про визнання компанії Meta Platforms Inc (Facebook та Instagram) екстремістською організацією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні