Категорія
Новини
Дата

Google розробляє нову пошукову систему на основі штучного інтелекту – NYT

Корпорація Google взялася за розробку нової пошукової системи зі штучним інтелектом (ШІ), пише The New York Times. Проєкт поки що знаходиться на ранній стадії. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ідея нового проєкту полягає в тому, що пошуковик намагається передбачити питання користувача і запропонувати «набагато більш персоналізований досвід».
  • Також Google розробляє оновлення під кодовою назвою Magi для існуючого пошукового запиту. Одна з нових функцій – чат-бот для розробників, який може писати код. 
  • Крім того, компанія експериментує з функцією, що дозволяє людям шукати музику через чат-бот.
  • Над оновленням пошуковика Google працюють 160 співробітників. Найімовірніше, Magi представлять цьогоріч на конференції Google I/O 2023.
  • Передбачається, що нові функції на першому етапі будуть доступні для 1 млн осіб у США, а до кінця року компанія розширить доступ до 30 млн користувачів.

Контекст

Співробітники Google були шоковані, коли в березні дізналися, що південнокорейська Samsung планує змінити Google на Bing від Microsoft як пошукову систему за замовчуванням на своїх пристроях.

Bing зацікавила інсайдерів галузі, коли нещодавно додала нову технологію штучного інтелекту.

Реакцією Google на загрозу Samsung була «паніка», свідчать внутрішні повідомлення, з якими ознайомилася NYT. Згідно з контрактом із Samsung, на карту поставлено близько $3 млрд щорічного доходу. Додаткові $20 млрд пов’язані з аналогічним контрактом Apple, який буде продовжено цього року.

Конкуренти зі штучним інтелектом, як-от оновлений Bing, швидко стають найсерйознішою загрозою пошуковому бізнесу Google за останні 25 років. У відповідь Google намагається створити абсолютно нову пошукову систему.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні