Категорія
Новини
Дата

Google запускає нову функцію у пошуку і позначатиме згенеровані ШІ світлини

Google додає нові функції у свій пошук зображень, щоб зменшити поширення дезінформації, пише Bloomberg. Перша нова функція компанії Alphabet Inc. називається «Про це зображення» і надає додаткові дані про те, коли зображення або схожі зображення були вперше проіндексовані Google, де вони вперше зʼявилися і де ще є в інтернеті. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Таким чином компанія хоче допомогти користувачам точно визначити першоджерело, а також контекстуалізувати зображення.
  • Google позначатиме кожне зображення, згенероване ШІ, створене його інструментами, і він працює з іншими платформами та сервісами, щоб переконатися, що вони додають таку ж помітку до файлів, які вони випускають.
  • Це стосується також Midjourney і Shutterstock, які представлені у Google, і мета полягає в тому, щоб гарантувати, що весь ШІ-контент, який зʼявляється в результатах пошуку, буде позначений.

Контекст

Походження зображень в інтернеті стає все більш серйозною проблемою в епоху ШІ, і є кілька стартапів, які працюють над створенням інструментів перевірки та автентифікації. Підтримувана Microsoft компанія Truepic Inc., наприклад, пропонує системи, які гарантують, що зображення не піддавалося маніпуляціям. 

Компанія Getty Images, яка займається візуальними медіа, подала у Великій Британії позов про порушення авторських прав проти Stability AI, стверджуючи, що виробник безкоштовного інструменту для створення зображень використовував мільйони зображень, захищених авторським правом, без згоди.

Митці в США також подали колективні позови проти Stability AI та інших компаній після того, як виявили, що їхні роботи використовувалися для навчання систем ШІ.

11 травня депутати Європарламенту проголосували за широкий набір правил, які стануть частиною європейського закону про штучний інтелект, включаючи повну заборону майже всіх засобів розпізнавання осіб та обмеження для чат-ботів, таких як ChatGPT, пише Financial Times.

Згідно з пропозиціями Європарламенту, розробники генеративних моделей ШІ, таких як ChatGPT, повинні будуть помічати контент, створений ШІ, та публікувати зведення захищених авторським правом даних, які використовуються з навчальною метою, щоб творці могли отримувати винагороду за використання своєї роботи.

Минулого тижня Google оголосила про запуск PaLM 2, своєї новітньої великої мовної моделі (LLM), яка працюватиме з оновленим чат-інструментом Google Bard, конкурентом ChatGPT від OpenAI, і служитиме базовою моделлю для більшості нових функцій штучного інтелекту, пише The Verge.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні