Категорія
Новини
Дата

Google планує додати в пошук відповіді чат-бота та відео з TikTok – WSJ

Google змінює спосіб подання результатів пошуку, додаючи чат зі штучним інтелектом, а також короткі відео та пости в соціальних мережах, пише The Wall Street Journal. Компанія відходить від традиційного списку результатів, який зробив його домінуючою пошуковою системою.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Нововведення є відповіддю на великі зміни у способах доступу людей до інформації в інтернеті, включаючи появу ботів зі штучним інтелектом, таких як ChatGPT. Відповідно до документів компанії та джерел, вони підштовхнули сервіс змінити традиційний формат у пошуковику, неофіційно відомий як «10 синіх посилань».
  • Згідно з документами, Google планує зробити свою пошукову систему більш «візуальною, зручною, особистою та людяною» з акцентом на обслуговування молодих людей у всьому світі. 
  • Очікується, що на своїй щорічній конференції розробників наступного тижня пошуковий гігант представить нові функції, що дають змогу користувачам вести діалог із програмою штучного інтелекту, проєктом під кодовою назвою Magi. 
  • Протягом багатьох років Alphabet вносила мінімальні зміни до зовнішнього вигляду пошуку, що підтримує рекламний бізнес, дохід якого минулого року становив понад $162 млрд. Але це змінюється зі швидким зростанням кількості чат-ботів зі штучним інтелектом та додатків для коротких відео, таких як TikTok, які привернули увагу молодих користувачів. 
  • Загалом Google планує приділяти більше уваги відповідям на запити, на які не можна легко відповісти за допомогою традиційних вебрезультатів, згідно з внутрішніми документами щодо внесення змін до пошукової системи цього року.
  • Відвідувачам пошуку Google частіше пропонуватимуть поставити додаткові запитання або переглянути візуальні ефекти, такі як відео TikTok, у відповідь на їхні запити.

Контекст

Керівники Google звертали увагу співробітників на те, що кількість активних вебсайтів останніми роками стабілізувалася, кажуть джерела. Інтернет-користувачі все частіше звертаються до інших програм, щоб знайти інформацію про все: від популярних місцевих ресторанів до порад про те, як підвищити продуктивність.

Представник Google сказав, що пошук «завжди був неймовірно динамічним сектором, що швидко розвивається», і компанія зосередилася на довгостроковому підході до зміни сервісу, який включає інтеграцію ШІ та візуальних функцій.

За даними постачальника даних Statcounter, пошукова система Google, найвідвідуваніший вебсайт у світі, протягом багатьох років обробляла понад 90% пошукових запитів на компʼютерах та мобільних пристроях. 

У квітні корпорація Google взялася за розробку нової пошукової системи зі штучним інтелектом (ШІ), писало видання The New York Times. Ідея нового проєкту полягає в тому, що пошуковик намагається передбачити питання користувача і запропонувати «набагато більш персоналізований досвід». Також Google розробляє оновлення під кодовою назвою Magi для існуючого пошукового запиту. Одна з нових функцій – чат-бот для розробників, який може писати код. 

Google має намір впровадити генеративний штучний інтелект у свій рекламний бізнес протягом найближчих місяців, писало видання Financial Times. Технологію буде вбудовано в програму Performance Max, яку Google пропонує з 2020 року. Доходи Google від реклами впали на 4% в останньому кварталі минулого року, внаслідок чого загальне зростання виручки материнської компанії Alphabet склало лише 1%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні