Категорія
Новини
Дата

Google представила ШІ-модель Gemini – конкурента GPT-4

Компанія Google представила свою найдосконалішу модель штучного інтелекту Gemini, здатну обробляти різні форми інформації, такі як відео, аудіо та текст, йдеться у презентації компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • ШІ-модель здатна до більш складних міркувань та розуміння інформації з більшим ступенем нюансів, ніж попередня технологія Google.
  • Gemini також є нашою гнучкою моделлю, здатною працювати на будь-яких пристроях – від центрів обробки даних до мобільних пристроїв. 
  • Компанія створила три версії Gemini (Ultra, Pro, Nano), кожна з яких розрахована на різну кількість обчислювальної потужності. Найпотужніша версія призначена для роботи в центрах обробки даних, а найменша ефективно працюватиме на мобільних пристроях, заявили в компанії.
  • Можливості Gemini 1.0 можуть допомогти розібратися у складній письмовій та візуальній інформації. 
  • У компанії вважають, що здатність моделі отримувати цінну інформацію із сотень тисяч документів за допомогою читання, фільтрації та розуміння інформації «допоможе здійснити нові прориви у багатьох сферах, від науки до фінансів».
  • Gemini 1.0 була навчена одночасно розпізнавати та розуміти текст, зображення, аудіо та багато іншого, тому він краще розуміє нюанси інформації та може відповідати на питання, що стосуються складних тем. 
  • Перша версія Gemini може розуміти, пояснювати та генерувати високоякісний код на найпопулярніших мовах програмування, таких як Python, Java, C++ та Go. 
  • Відсьогодні Bard використовуватиме версію Gemini Pro для більш складних міркувань, планування і розуміння. Це найбільше оновлення Bard з моменту його запуску. Також Gemini додано у Pixel. Pixel 8 Pro – перший смартфон, створений для роботи під керуванням Gemini Nano.
  • У найближчі місяці Gemini буде доступний в інших продуктах та сервісах компанії, таких як Пошук, Реклама, Chrome та Duet AI.

Контекст

Влітку стало відомо, що співзасновник Google Сергій Брін працює разом із дослідниками штучного інтелекту (ШІ) у штаб-квартирі технологічного гіганта, допомагаючи зусиллям зі створення потужної системи Gemini. Брін тісно співпрацював із групою дослідників, які розробляють довгоочікувану модель ШІ Google Gemini. 

Збільшення присутності Бріна в Google відображає поворотний момент у галузі ШІ та його давній інтерес до технології.

Gemini – це спроба Google створити універсальну програму ШІ, яка може конкурувати з моделлю OpenAI GPT-4. Деміс Хасабіс, виконавчий директор Google, який займається проєктом, сказав співробітникам, що програма буде доступною цього року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні