Категорія
Новини
Дата

Epic Games перемогла Google у справі про монополію магазину додатків

Розробник компʼютерних ігор Epic Games виграв суд присяжних у Alphabet – материнської компанії Google – у справі про монополію магазину додатків Google Play, пише The Verge.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Рішення суду на користь розробника культової гри Fortnite було одностайним. На думку суду, Google робила антиконкурентні дії і Epic Games постраждала від цього.
  • Суд присяжних визнав, що Google перетворила свій магазин додатків та білінгову систему Google Play на монополію.
  • На думку суду, Google має незаконний зв’язок між Google Play і платіжними службами Google Play Billing, а його дистриб’юторська угода, угоди Project Hug з розробниками ігор і угоди з OEM-виробниками є антиконкурентними.
  • Alphabet не погодилася з таким рішення і заявила, що подасть апеляцію. «Ми продовжуватимемо захищати бізнес-модель Android і залишатимемося глибоко відданими нашим користувачам, партнерам і ширшій екосистемі Android», – заявив віцепрезидент із звʼязків з урядом та державною політикою Google Вілсон Вайт. 

Контекст

Протистояння між компаніями почалося ще у 2020 році, після того, як Fortnite було видалено з Google Play та App Store. 

Два роки тому Epic програла війну з Apple, коли суддя Івонн Гонсалес Роджерс вирішила, що це протистояння не має нічого спільного з програмами.

У жовтні в ході слухання в суді зʼясувалося, що Epic відмовилася від угоди з Google на $147 млн. 

Якщо рішення залишиться чинним, це може вплинути на економіку магазинів додатків, потенційно надавши розробникам більше впливу на те, як поширюються їхні додатки і як вони отримують прибуток від них.

Epic не подала позов про відшкодування збитків. Проте, гендиректор Epic Games Тім Суїні припустив, що Epic може заробити сотні мільйонів або навіть мільярди доларів, якщо їй не доведеться платити комісію Google.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні