Категорія
Новини
Дата

У пошуку Google зʼявилася нова функція на основі штучного інтелекту. Що вона вміє

Американська компанія Google додала нову функцію Search Generative Experience у свій пошуковик. Вона доступна лише у США та Великій Британії. Про це йдеться на сайті Google.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Користувачі, які підключилися до Search Generative Experience (SGE), зможуть створювати зображення AI безпосередньо зі стандартної панелі пошуку. Користувачі описують в пошуковому рядку, що їм потрібно. Далі система швидко генерує чотири альтернативні варіанти зображень. Обране зображення можна доопрацювати та зберегти.
  • Для використання функції генерації зображень з пошукового рядка, потрібно бути зареєстрованим в Google Labs та приєднатися до програми SGE. 
  • Google також встановлює обмеження на зловживання генеративним штучним інтелектом. Забороняється створювати фотореалістичні зображення людських облич.
  • Крім цього, техногігант впроваджує систему SynthID, яку розробила компанія DeepMind. SynthID являє собою невидимий водяний знак метаданих. Він позначає згенероване зображення як створене штучним інтелектом, та надає інформацію про авторство та дату створення.
  • Також система не просто виводитиме список вебсайтів на запит користувача, а здатна генерувати розумні відповіді живою мовою щодо даних в пошуковому результаті. 
  • Search Generative Experience доступний для повнолітніх користувачів у США та Великій Британії.

Контекст

У березні Google запустила свій чатбот Bard, щоб скласти конкуренцію популярному ChatGPT від OpenAI і надолужити втрачене в гонитві за комерціалізацією технології генеративного штучного інтелекту. В компанії повідомили, що спершу Bard буде доступним у США та Великій Британії і згодом розшириться до більшої кількості країн та мов.

У липні в Україні став доступний чатбот від Google на основі штучного інтелекту Bard, повідомило Міністерство цифрової трансформації. Чатбот допомагає отримувати чіткі відповіді на запитання. Також Bard запрацював у країнах ЄС та Бразилії. Вard може слухати відповіді, а не лише читати їх. Також він може зберігати історію спілкування, є можливість переглянути історію змін та діалог із Bard. Чатбот може експортувати код Python у Replit (на додаток до Google Colab), а також ділитися розмовами з друзями.

У вересні Google заявив, що генеративний штучний інтелект Bard матиме можливість перевіряти відповіді та аналізувати особисті дані користувачів Google.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні