Категорія
Новини
Дата

Гороховський, Климов та ще п'ять підприємців. Зеленський затвердив склад Ради підтримки бізнесу

У створену за рішенням РНБО Раду з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану увійшли співзасновник monobank Олег Гороховський, співзасновник «Нової пошти» Вячеслав Климов, засновник Ajax Systems Олександр Конотопський, голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, співвласник Biopharma Костянтин Єфименко, засновник Netpeak Group Артем Бородатюк та президент SoftServe Тарас Кицмей. Про це ідеться в указі президента Володимира Зеленського. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

Завданнями Ради є:

  • системний аналіз ситуації із забезпечення прав бізнесу і внесення за його підсумками на розгляд президенту пропозицій «про можливі шляхи та механізми розвʼязання проблемних питань»;
  • розгляд законопроєктів з питань підприємництва, напрацювання пропозицій з удосконалення законодавства;
  • сприяти налагодженню ефективної взаємодії держави з бізнесом і обʼєднаннями, що представляють інтереси підприємців.

Забезпечувати діяльність Ради має Офіс президента (ОП).

Іншим указом Зеленський започаткував Всеукраїнську економічну платформу «Зроблено в Україні». Її ціль — стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, а покращення інвестиційного клімату.

Контекст 

22 січня члени економічного блоку уряду та керівництво Верховної Ради провели закриту зустріч із підприємцями. Тема зустрічі – тиск силових структур на бізнес після арешту Ігоря Мазепи та обшуків в інвесткомпанії Concorde Capital. 

Вечорі, 23 січня, Рада національної безпеки та оборони (РНБО) опублікувала перелік кроків, які мають налагодити діалог з бізнесом. Рішення РНБО передбачає створення Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану. 

Також в указі «Про невідкладні заходи із забезпечення економічної безпеки на період дії правового режиму воєнного стану» Кабміну доручено: 

  • внести законопроєкт про перезапуск Бюро економічної безпеки; 
  • провести аудит системи блокування податкових накладних; 
  • розвʼязувати проблему з націнками під час оборонних закупівель. 

Офісу генпрокурора, БЕБ, ДБР, Нацполу та СБУ рекомендовано: 

  • упродовж трьох місяців утриматися від процесуальних дій щодо бізнесу; 
  • за три місяці провести аудит вже наявних кримінальних справ щодо підприємців; 
  • за результатами аудиту «виробити ефективні механізми забезпечення захисту підприємництва від можливих зловживань з боку правоохоронних органів». 
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні