Категорія
Новини
Дата

Група «Метінвест» призначила нових керівників на трьох підприємствах

Група «Метінвест» призначила керівників на трьох своїх підприємствах – ПрАТ «Каметсталь», ПАТ «Запоріжсталь» і ПрАТ «Запоріжкокс», йдеться в повідомленнях групи.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Олександр Третьяков призначений на посаду гендиректора «Каметсталь». Раніше він працював на Єнакіївському метзаводі, комбінатах «Азовсталь» і «Запоріжсталь», «Запоріжкоксі». Його головним завданням на посаді стане підвищення ефективності роботи та конкурентоспроможності продукції підприємства, розширення сортаменту. 
  • Роман Слободянюк призначений в.о. гендиректора комбінату «Запоріжсталь». Він працює в «Метінвесті» понад 10 років, більшу частину з них – на «Запоріжсталі». До призначення працював в операційній дирекції групи «Метінвест». На посаді зосередиться на підвищенні ефективності роботи та зростанні конкурентоспроможності продукції комбінату.
  • Олександр Бехтер призначений в.о. гендиректора «Запоріжкоксу». З 2018 року він обіймав посаду директора з виробництва ЗКХЗ. На новій посаді зосередиться на підвищенні ефективності роботи підприємства та реалізації інвестиційних проєктів, спрямованих на оновлення пічного фонду й поліпшення якості продукції.

Контекст

Повномасштабна війна суттєво зачепила бізнес-імперію Ріната Ахметова. З початку війни його статки впали на 64%. На початку 2022 року Forbes оцінював їх у $13,7 млрд, а у липні – лише в $4,9 млрд. 

Головний скарб бізнес-імперії – «Метінвест» – втратив 2/3 оціночної вартості бізнесу. Раніше Forbes оцінював вартість «Метінвесту» в $3 млрд, з яких на частку Ахметова припадає $2,25 млрд.

Війна зруйнувала вертикальну інтеграцію групи «Метінвест». У Маріуполі вона втратила два головні підприємства – «Азовсталь» і ММК імені Ілліча. Ці активи були ядром металургійного бізнесу «Метінвесту». Сюди постачалось до 40% залізорудної сировини з гірничозбагачувальних комбінатів компанії в Дніпропетровській області. З цієї сировини маріупольські заводи виробляли сталеву продукцію з більшою доданою вартістю. Тільки чверть цієї продукції продавалась в Україні, решта йшла на експорт, зокрема у вигляді слябів для перекатних заводів «Метінвесту» в Англії та Італії. В 2021 році «Азовсталь» і ММК імені Ілліча виробили 8,6 млн т сталі, або 90% всієї сталі групи. На ці заводи припадало 40% усього українського виробництва металопродукції.

У серпні найбагатший українець заявляв, що готовий фінансувати відбудову Маріуполя після повернення контролю над містом Україною.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні