Вадим Новинський  на фото в центрі /УНІАН
Категорія
Новини
Дата

РНБО ввела санкції проти Новинського і священнослужителів УПЦ МП (Оновлено)

Вадим Новинський на фото в центрі Фото УНІАН

Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти священнослужителів УПЦ МП та колишнього народного депутата, співвласника металургійного холдингу Метінвест Вадима Новинського, йдеться в указі президента.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • До санкційного списку, зокрема, потрапили Вадим Новинський і намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь).
  • Санкції також запроваджено проти священнослужителів УПЦ МП, які переважно перебувають на окупованих територіях, повідомив співрозмовник в ОП.
  • Пресслужба Новинського відмовилася коментувати цю інформацію до офіційного оприлюднення додатка до указу президента.
  • Оновлено. Згідно із документом, у списку санкцій загалом десять осіб. Стосовно Новинського персональні санкції запроваджені на 5 років, вони передбачають блокування активів, повне припинення торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України та інші обмеження.

Контекст

2 грудня президент Володимир Зеленський увів у дію санкції щодо представників релігійних організацій, які повʼязані із центрами впливу в РФ. 1 грудня це рішення ухвалила на засіданні РНБО. Список підсанкційних прізвищ в Офісі президента обіцяли оприлюднити згодом.

У жовтні СБУ почала активно проводити обшуки в будівлях УПЦ МП у різних областях України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні