Категорія
Новини
Дата

Група «ТАС» Тігіпка придбала частку в австрійській TransAnt, яка розробляє інноваційні вантажні вагони

Група «ТАС» офіційно cтала акціонером TransAnt GmbH – провідної австрійської компанії-розробника інноваційних вантажних вагонів. Про це йдеться в пресрелізі групи. На «Дніпровагонмаші» розпочалася модернізація виробництва.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «ТАС» стала партнером міжнародної сталеливарної компанії Voestalpine та вантажного підрозділу Австрійської федеральної залізниці (компанія OBB RailСargo Group), увійшовши до складу акціонерів компанії TransAnt GmbH (Австрія). 
  • Відомості щодо набуття групою «ТАС» більше 40% акцій компанії ТransAnt GmbH внесено до Торговельного реєстру Австрії 15 лютого 2023 року.
  • У групі «ТАС» наголошують, що спільний українсько-австрійський проєкт є важливим кроком для створення нових стандартів роботи на ринку вагонобудування і вантажних перевезень й запорукою успішного виходу вітчизняного виробника – заводу «Дніпровагонмаш» – на ринки ЄС. 
  • «Ми вийшли на нову, доволі потужну модель міжнародного партнерства у сфері вагонобудування, що відкриває перед нами нові перспективи та можливості для зростання», – зазначив акціонер групи «ТАС» Сергій Тігіпко
  • За його словами, це надасть українському виробнику потужну синергію для подальшого розвитку, підвищення ефективності виробництва і зростання експортного потенціалу країни. 

Контекст

Група «ТАС» створює програму додаткових робочих місць і запускає виробництво сучасних моделей вантажних вагонів на «Дніпровагонмаші». Напередодні «ТАС» розпочала на заводі масштабну багатомільйонну інвестиційну програму, спрямовану на модернізацію виробництва.

Вже з лютого в Кам’янському на заводі «Дніпровагонмаш» розпочалося виробництво основних компонентів для вагонів модульного типу. 

Наприкінці 2022 року Сергій Тігіпко в інтервʼю Forbes сказав, що АТ «Дніпровагонмаш» випускає 70 вантажних вагонів на місяць і готується локалізувати виробництво в Австрії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні