Категорія
Новини
Дата

H&M відкрив двоповерховий магазин у ТРЦ Blockbuster Mall

H&M у Blockbuster Mall /пресслужба Blockbuster Mall

H&M у Blockbuster Mall Фото пресслужба Blockbuster Mall

Перший новий після повернення в Україну магазин H&M почав роботу 10 травня у київському ТРЦ Blockbuster Mall. Про це повідомили в пресслужбі шведського ритейлера.

Ключові факти

  • Новий магазин H&M розмістився одразу на двох поверхах ТРЦ Blockbuster Mall та займає загальну площу близько 2400 кв. м. Він став сьомим шведського магазином бренду в Києві, йдеться в повідомленні пресслужби H&M.
  • Традиційно в магазині представили жіночий, чоловічий і дитячий одяг, а також лінійка для мам H&M Mama.

Контекст

За два місяці роботи у 2023 році виторг мережі склав 241,8 млн грн, свідчать дані YouControl. Ритейлер поновив діяльність в Україні у листопаді 2023-го. Перші магазини відкрилися в ТРЦ Lavina Mall і Respublika Park у Києві 9 листопада.

Наразі магазини H&M в Україні працюють також у ТРЦ Retroville, SkyMall, River Mall і Dream у столиці і один – у ТРЦ Victoria Gardens у Львові. Магазини H&M у ТРЦ Riviera в Одесі та в ТРЦ Nikolsky у Харкові залишаються закритими.

Вперше про можливе відкриття H&M у ТРЦ Blockbuster Mall стало відомо у жовтні 2023 року, про що Forbes розповів Олександр Черніцький, голова правління Mandarin Plaza, що управляє ТРЦ Lavina Mall, Blockbuster Mall та низкою інших проєктів.

У 2021 році виторг H&M в Україні становив 1,2 млрд грн, згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol.

H&M засновано 1947-го у Швеції. Крім бренду H&M, компанії належать марки COS, Monki, Other Stories, Weekday, ARKET та Afound, а також мережа магазинів товарів для дому H&M Home. В Україні компанія відкрила перший магазин у 2018 році у Києві. За наступні три роки в столиці, Харкові, Одесі та Львові ритейлер відкрив ще близько десятка торговельних точок. У 2022-му H&M планувала запустити в Україні інтернет-магазин.

Компанія зупинила продажі в Росії на початку березня через війну в Україні. В липні 2022 року H&M заявила про повний вихід з російського ринку.

Попри те, що магазини в Україні тривалий час залишалися закритими, ритейлер продовжував виплату зарплат своїм українським працівникам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні