Категорія
Новини
Дата

HBO Europe придбав українську драму «Як там Катя?». Це фільм про втрату доньки, який показали понад 30 кінофестивалів

«Як там Катя?»

Стрічка офіційно зʼявиться на стрімінговій платформі після міжнародного та національного прокату. Кадр з фільму: Adastra Cinema

Один із найбільших стрімінгових сервісів світу HBO Europe придбав для показу фільм Крістіни Тинькевич «Як там Катя?». Про це повідомив український кінодистриб’ютор Adastra Cinema.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Купівля сервісом фільму дає сигнал кіномитцям про те, що вони можуть успішно конкурувати на міжнародних ринках», – ідеться у пресрелізі кінодистрибʼютора. 
  • «HBO – надпотужний та престижний бренд, – каже режисерка та авторка сценарію стрічки Крістіна Тинькевич. – Його кураторський вибір завжди є гарантією якості для глядача. Маю за честь те, що нашу стрічку покажуть разом із роботами визнаних світових митців». 
  • Стрічка офіційно зʼявиться на стрімінговій платформі після міжнародного та національного прокату. В українських кінотеатрах «Як там Катя?» вийде вже 25 січня. 
  • Головні ролі виконали нові зірки українського кіно: Анастасія Карпенко, Катерина Козлова, Тетяна Круліковська, Олексій Череватенко, Ірина Веренич-Островська, Віктор Жданов. Продюсерами виступили Ольга Матат, Влад Дудко та Сергій Коннов.

Контекст

Картина Крістіни Тинькевич розповідає про Анну – лікарку швидкої допомоги та матір-одиначку, яка є опорою для своєї родини – сестри, матері та єдиної доньки Каті. Анна планує подарувати своїй дитині краще життя, ніж у неї. Але неочікувана трагедія може залишити героїню наодинці з байдужою системою та втратою.

Світова прем’єра дебютного повнометражного фільму Крістіни Тинькевич відбулась на 75-му кінофестивалі у Локарно в конкурсній програмі Concorso Cineasti del presente. Фільм отримав дві нагороди фестивалю: спеціальний приз журі Ciné+ та приз за найкращу акторську гру для Анастасії Карпенко. 

Загалом фільм «Як там Катя?» побачили глядачі понад 30 кінофестивалів по всьому світу. Стрічку відзначили призом кінокритиків на кінофестивалі CinEast Festival у Люксембурзі. Також картина отримала головний приз фестивалю Around The World in 14 Films в Берліні. 

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Міжнародна промоція стрічки відбувається за підтримки Українського інституту в межах програми proMOTION.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні