Категорія
Новини
Дата

Honda та LG Energy планують побудувати в США завод з виробництва акумуляторів для електромобілів за $4,4 млрд

Японська Honda Motor і південнокорейська LG Energy Solution мають намір почати будівництво заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів у США вартістю $4,4 млрд вже на початку наступного року, пише The Wall Street Journal

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанії заявили, що розраховують розпочати масове виробництво до кінця 2025 року. Завод планується збудувати в штаті Огайо, там само знаходиться інший автомобільний завод Honda, кажуть джерела.
  • Завод у США є першою великою інвестицією Honda у створення власного ланцюжка поставок акумуляторів для електромобілів з тих пір, як трохи більше року тому було оголошено про плани перейти на повністю електричні автомобілі до 2040 року.
  • Honda і LG заявили, що хочуть, щоб їх завод щорічно виробляв акумуляторів на 40 ГВт·год. Цього було б достатньо для більш ніж 700 000 автомобілів, виходячи з оцінки Міжнародного енергетичного агентства, згідно з якою середня ємність акумулятора електромобіля в 2021 році становила 55 кВт⋅год.
  • Зі своїм заводом у США Honda та LG Energy приєднуються до зростаючого списку спільних підприємств між автовиробниками та постачальниками акумуляторів, які планують нові заводи.

Контекст

Honda випускає моделі електромобілів повільніше, ніж її конкуренти у США та Європі. Компанія ще не пропонує модель електромобіля для масового ринку для споживачів у США, тоді як корейський конкурент Hyundai Motor вже представив цього року масові електромобілі для американських покупців під своїми брендами Hyundai та Kia. Інший прямий конкурент Honda, Volkswagen AG, продає електричний позашляховик ID.4.

У квітні Honda заявила, що планує прискорити просування електромобілів, витративши 5 трлн ієн, що еквівалентно $36 млрд, на автомобілі з батарейним живленням протягом наступного десятиліття. 

Автовиробник планує випустити 30 електричних моделей до 2030 року та співпрацює з General Motors та Sony Group для їх розробки.

За даними SNE Research, LG Energy контролює близько 20% ринку акумуляторів для електромобілів за кількістю проданих одиниць. Крім Honda, компанія підписала угоди про створення спільних підприємств із GM, Hyundai та Stellantis. Розробник літій-іонних акумуляторів залучив $10,8 млрд у січні, розмістивши свої акції на фондовому ринку Південної Кореї, що стало рекордом для країни.

S&P Global Ratings очікує, що китайські компанії Contemporary Amperex Technology, LG Energy та Panasonic разом збережуть понад 50% частки ринку акумуляторів для електромобілів до 2025 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні