Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск анонсував випуск роботів-гуманоїдів Tesla для внутрішнього використання

1 хв читання

Відвідувачі розглядають Tesla Bot Optimus під час Всесвітньої конференції AI 2024 в Шанхаї, Китай /Getty Images

Відвідувачі розглядають Tesla Bot Optimus під час Всесвітньої конференції AI 2024 в Шанхаї, Китай Фото Getty Images

Генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив, що наступного року компанія розпочне дрібносерійне виробництво гуманоїдних роботів для внутрішнього використання, пише Reuters. Оголошення пролунало через кілька місяців після того, як Маск оголосив, що випуск роботів розпочнеться до кінця 2024 року.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Компанія сподівається розпочати масове виробництво роботів для використання іншими компаніями у 2026 році, повідомив Маск у соціальній мережі X.
  • У квітні Маск заявив, що робот Tesla на імʼя Optimus зможе виконувати завдання на заводі до кінця цього року і може бути готовий до продажу вже до кінця 2025 року.
  • Tesla випустила перше покоління свого робота Optimus, який отримав назву Bumblebee, у вересні 2022 року. Цього року компанія опублікувала відео, де двоногий робот другого покоління складає футболку на заводі компанії.

Контекст

Роботи-гуманоїди розробляються вже кілька років японською компанією Honda та компанією Boston Dynamics компанії Hyundai Motor. Декілька компаній роблять ставку на них, щоб заповнити потенційний дефіцит робочої сили і виконувати завдання, які можуть бути небезпечними або важкими в таких галузях, як логістика, складування і виробництво.

Маск має історію невиконання сміливих обіцянок Уолл-стріт. Наприклад, у 2019 році він сказав інвесторам, що Tesla експлуатуватиме мережу автономних автомобілів «роботаксі» до 2020 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд