Категорія
Новини
Дата

ШІ-стартап Figure залучив $675 млн при оцінці у $2,6 млрд. Серед інвесторів – Microsoft, OpenAI та Nvidia

Компанії Microsoft, OpenAI і Nvidia входять до числа інвесторів, які підтримали стартап Figure зі створення роботів-гуманоїдів зі штучним інтелектом, пише Financial Times. Стартап залучив $675 млн у межах нового раунду фінансування, в результаті якого компанія оцінюється в $2,6 млрд.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія планує використати капітал для розширення навчання штучному інтелекту, виробництва роботів та найму більшої кількості інженерів.
  • Стартап також уклав угоду з OpenAI щодо розробки «моделей штучного інтелекту нового покоління для роботів-гуманоїдів» та підписав угоду про інфраструктуру штучного інтелекту з Microsoft, повідомила компанія.
  • «Наше бачення в компанії полягає в тому, щоб якнайшвидше ввести роботів-гуманоїдів у комерційну діяльність», – сказав генеральний директор Figure Бретт Адкок, який заснував компанію майже два роки тому. Адкок також є співзасновником служби літаючих таксі Archer Aviation.
  • Компанія Figure AI вважає, що її роботи-гуманоїди, здатні виконувати такі завдання, як переміщення ящиків на конвеєр, можуть зменшити нестачу робочої сили та заповнити до 10 млн «небажаних або небезпечних» робочих місць лише в США.
  • Останній раунд фінансування включає фонд OpenAI, Align Ventures і Ark Invest, а також Bezos Expeditions, сімейний офіс засновника Amazon Джеффа Безоса.
  • Parkway Venture Capital та Intel Capital, які у травні інвестували $70 млн у попередній раунд фінансування Figure, також знову підтримали компанію.
  • Компанія прагне прискорити реалізацію своїх комерційних планів завдяки співпраці з OpenAI та покращити здатність своїх роботів сприймати мову, йдеться у повыдомленні стартапу. Водночаст Microsoft надасть Figure доступ до інфраструктури ШІ, послуг з навчання та зберігання даних своєї платформи хмарних обчислень Azure. 
  • Участь Nvidia у раунді фінансування послідувала за величезним звітом про доходи, який допоміг світовим фондовим ринкам досягти рекордних висот. Nvidia стала одним із найбільших інвесторів у стартапи в галузі штучного інтелекту, інвестувавши в 35 компаній у 2023 році.

Контекст

Заснована в Саннівейлі, штат Каліфорнія, компанія Figure розробляє роботів-гуманоїдів загального призначення, які можуть працювати в різних умовах і виконувати безліч завдань у різних секторах – від складів до роздрібної торгівлі. Раніше компанія повідомила, що веде переговори з ритейлерами щодо можливостей комерціалізації.

Figure сподівається, що її робот під назвою Figure 01 зможе виконувати небезпечну роботу, непридатну для людей, і що її технологія допоможе зменшити нестачу робочої сили.

У травні минулого року стартап залучив $70 млн у раунді фінансування під керівництвом Parkway Venture Capital. Тоді генеральний директор Бретт Адкок сказав, що сподівається, що компанія стане однією з перших, які виведуть на ринок гуманоїда, що може бути корисним і займатися комерційною діяльністю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні