Категорія
Новини
Дата

Boston Dynamics представила нового повністю електричного робота-гуманоїда Atlas

Boston Dynamics презентувала повністю електричного робота Atlas, йдеться у блозі компанії. На цьому тижні також було оголошено про припинення випуску гідравлічного робота-гуманоїда Atlas.

Ключові факти

  • Компанія розробила новинку спільно з Hyundai. Окрім інвестицій у Boston Dynamics, команда Hyundai створює нове покоління автомобільних виробничих потужностей, які послужать полігоном для випробувань Atlas. 
  • «У наступні місяці і роки ми будемо раді показати, на що справді здатний найдинамічніший робот-гуманоїд у світі – у лабораторії, на заводі та в нашому житті», – сказано у повідомленні.
  • Компанія співпрацюватиме з невеликою групою інноваційних клієнтів, починаючи з Hyundai, для тестування та ітерації додатків Atlas протягом наступних кількох років.
  • Зазначається, електрична версія Atlas буде сильнішою та з ширшим діапазоном рухів, ніж будь-яке з попередніх поколінь.

Контекст

Boston Dynamics створили 1992 року група інженерів Массачусетського технологічного інституту. За цей час компанія розробила чотири робота – собакоподібного Spot, роботів-навантажувачів Stretch і Pick, а також робота-гуманоїда Atlas.

У грудні 2013 року компанію купила корпорація Google. У 2017 році власницею стала японська SoftBank Group. У 2021-му південнокорейська компанія Hyundai Motor придбала у SoftBank контрольний пакет акцій американської компанії Boston Dynamics, вартість угоди склала $1,1 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні