Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск готовий віддати $21 млрд за Twitter з власної кишені – Financial Times

Американський мільярдер Ілон Маск готовий заплатити $21 млрд з особистих коштів на потенційну купівлю соцмережі Twitter. Решту з $46 млрд йому погодилися позичити банки, пише Financial Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ілон Маск оприлюднив пакет фінансування в розмірі $46 млрд для фінансування своєї пропозиції щодо поглинання Twitter. Документ він подав до американської Комісії з цінних паперів та бірж (SEC).
  • $25,5 млрд бізнесмену погодилися позичити кілька банків на чолі з Morgan Stanley, який надасть кредит на $12,5 млрд під заставу акцій Tesla. Ще $21 млрд Маск готовий надати особисто, пише видання. 
  • Маск розглядає можливість подання пропозиції про купівлю компанії безпосередньо у її акціонерів.
  • Якщо поглинання відбудеться, Twitter стане одним із найбільших в історії викупів компаній з використанням позикових коштів, зазначає FT.

Контекст

Ілон Маск, який нещодавно став найбільшим акціонером соцмережі Twitter – 9,2%, хоче повністю купити компанію. Він оцінив її приблизно у $43 млрд. У компанії відповіли, що її правління розгляне пропозицію, і будь-яка відповідь буде на користь «всіх акціонерів Twitter». Як писав Reuters, компанія Thoma Bravo LP також зацікавлена у формуванні пропозиції з придбання Twitter, яка буде конкурувати з пропозицією Ілона Маска.

Bloomberg повідомив, що правління Twitter може вжити заходів, які захистять компанію від спроб ворожого поглинання. Одним із розглянутих варіантів є так звана «отруйна таблетка» – план захисту прав акціонерів.

Маск має понад 80 млн підписників у Twitter. Після інвестування в компанію він почав висловлювати пропозиції щодо змін у її діяльності: від перетворення штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско на притулок для безпритульних та додавання можливості редагування твітів до надання автоматичних позначок преміум-користувачам.

Очікується, що Twitter відхилить пропозицію Маска найближчими днями. Компанія планує повідомити про прибутки 28 квітня і тоді зможе детально розповісти про свою позицію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні