Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск похвалив Китай за «потужний» рівень штучного інтелекту

Американський мільярдер Ілон Маск вважає, що Китай має сильні позиції для розвитку штучного інтелекту (ШІ). За його словами, країна «відмінно справляється з будь-чим, за що береться». Про це він говорив у четвер на Всесвітній конференції зі штучного інтелекту, яка проходить у Шанхаї, пише CNBC. Коментарі Маска прозвучали на тлі напруженості між США та Китаєм через технології.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Гендиректор Tesla не стримався, коли мова зайшла про певні успіхи другої за величиною економіки світу. «Я думаю, що в Китаї величезна кількість дуже розумних, дуже талановитих людей. Я завжди захоплювався величезною кількістю талантів і драйвом, які існують у Китаї», – заявив Маск.
  • Мільярдер зазначив, що Китай «відмінно справляється з будь-чим, за що береться». «Знаєте, це стосується багатьох різних секторів економіки, зокрема й штучного інтелекту. Тому я вважаю, що Китай матиме дуже потужні можливості щодо ШІ – [це] мій прогноз», – додав гендиректор Tesla.

Контекст

Ілон Маск має великі бізнес-інтереси в Китаї. На країну припадає 50% продажів автомобілів Tesla та 20% виробничих потужностей компанії. Наприкінці травня Маск відвідав Китай. Інвестиційний стратег Ентоні Сасін назвав цей візит спробою Маска відзначити важливість Китаю для глобального ринку електромобілів і «‎переконатися, що він на одній хвилі з партією».

Раніше мільярдер уже хвалив китайських автовиробників, описуючи їх як «найбільш конкурентоспроможних у світі». У 2020 році він сказав: «На мій погляд, Китай крутий».

Офіційні особи та політики США все частіше розглядають ШІ через призму національної безпеки. У 2022-му Вашингтон запровадив обмеження на експорт напівпровідників до Китаю. Цей крок покликаний завадити спробам Пекіна розвивати критичні технології у сфері виробництва озброєння та військової техніки. Але галузеві аналітики вважають, що китайські виробники мікросхем все одно розроблятимуть власні чипи.

У червні стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена розглядає нові обмеження на експорт чипів штучного інтелекту до Китаю. Обмеження можуть запровадити на тлі побоювань, що Китай може використати ШІ-чипи від Nvidia та інших компаній для розробки зброї та атак хакерів.

Останнім часом у світі посилився інтерес до ШІ та його потенційно трансформаційного впливу на суспільство. Чат-боти, такі як ChatGPT OpenAI, отримали величезну популярність. Наразі точаться дискусії про те, чи дійсно ШІ становить загрозу для людства.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні