Категорія
Новини
Дата

США планують запровадити нові обмеження на експорт чіпових технологій до Китаю – Bloomberg

Адміністрація президента США Джо Байдена планує оголосити про нові обмеження на доступ Китаю до напівпровідникових технологій США, пише Bloomberg із посиланням на джерела. Таким чином Вашингтон активізує свої зусилля щодо придушення амбіцій Пекіна та ризику для зростання сектора вартістю $550 млрд.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • Цього тижня міністерство торгівлі США випустить пакет правил, які визначають, які напівпровідникові технології можуть бути експортовані до Китаю, включаючи систематизацію попередніх вказівок, наданих конкретним компаніям, повідомили джерела.
  • Наразі Білий дім та міністерство відмовилися від коментарів.
  • США все більше уваги приділяли обмеженню доступу до високотехнологічних напівпровідникових технологій і нарощуванню власних внутрішніх виробничих потужностей у межах свого ширшого стратегічного суперництва з другою за величиною економікою світу.
  • Очікується, що нові заходи включатимуть формалізацію експортних обмежень на технології, які виробляють передові напівпровідники, заявили джерела, а також заборону продажу інструментів для виробництва мікросхем і мікросхем памʼяті в Китаї та обмеження доступу до чіпів, що використовуються в суперкомпʼютерах та штучному інтелекті.
  • За словами одного з джерел, у документі також буде прописано обмеження, нещодавно введені стосовно Nvidia Corp. та Advanced Micro Devices Inc.
  • Відповідно до чинних правил американським виробникам чіпового обладнання, таким як Applied Materials Inc, дозволяється продавати обладнання для використання в Китаї за певних обставин або оснащувати деякі китайські компанії обладнанням для виробництва менш досконалих напівпровідників.
  • Кроки, які будуть оголошені цього тижня, включатимуть формальні обмеження на технологію виробництва чіпів, позначених як 14-нанометрові або кращі, додали джерела. Як правило, при виробництві мікросхем менша кількість нанометрів вказує на більш просунуті можливості. За словами співрозмовників агентства, обмеження також розширять так зване правило прямого іноземного продукту на більшу кількість китайських компаній.

Контекст

Члени Конгресу вже давно наполягають на тому, щоб Білий дім посилив контроль за напівпровідниковим обладнанням у Китаї, при цьому попередні дії були більше зосереджені на компаніях, які становлять загрозу для національної безпеки, таких як Huawei Technologies Co.

У 2020 році адміністрація колишнього президента Дональда Трампа заборонила постачальникам продавати чіпи, виготовлені з використанням американських технологій, технологічному гіганту Huawei без спеціальної ліцензії.

Без американських чіпів від таких компаній, як Nvidia та AMD, китайські організації не зможуть рентабельно виконувати передові обчислення, що використовуються для розпізнавання зображень та мовлення серед багатьох інших завдань.

На початку вересня адміністрація президента США Джо Байдена ввела нові обмеження на продаж деяких високотехнологічних комп’ютерних чипів Китаю та Росії. Це усуне ризик їх використання з воєнною метою. Обмеження стосуються високоякісних моделей чипів, відомих як графічні процесори або GPU, які продаються компаніями Кремнієвої долини Nvidia та Advanced Micro Devices.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні