Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск вирішив перенести до Техасу штаб-квартири SpaceX та X

1 хв читання

Американський мільярдер Ілон Маск заявив, що перенесе з Каліфорнії до Техасу штаб-квартири компаній SpaceX та X, пише Reuters. Він назвав закон про трансгендерних дітей «останньою краплею».

Маск часто висловлюється з політичних питань і критикує позиції Демократичної партії та адміністрації Джо Байдена з різних питань, включно з правами трансгендерів й імміграцією.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • На таке рішення мільярдера нібито підштовхнуло ухвалення в Каліфорнії закону, який забороняє вимагати від вчителів повідомляти батькам про зміну їхньою дитиною гендерної ідентичності або сексуальної орієнтації. 
  • Маск заявив, що він ухвалив це рішення «через цей і багато інших законів, які нападають і на сімʼї, і на компанії».
  • Штаб-квартиру соцмережі X буде переведено з Сан-Франциско в Остін, заявив Маск. «Я ситий по горло необхідністю тікати від банд агресивних наркоманів просто для того, щоб увійти і вийти з будівлі [штаб-квартири X]», – йдеться у його дописі.

Контекст

Дочка бізнесмена стала трансгендером і віддалилася від батька. Через це він нібито звинувачує каліфорнійську шкільну освіту в тому, що вона виховала у ній ліві політичні погляди та налаштувала її проти батька.

Таким чином штаб-квартири більшості компаній, якими володіє або управляє Маск, опиняться в Техасі.

Нинішня штаб-квартира SpaceX поблизу Лос-Анджелеса – це великий хаб космічної галузі, у якому тисячі працівників будують ракети Falcon 9, космічні кораблі Dragon та частину супутників Starshield.

У 2021 році Маск переніс із Каліфорнії до Техасу штаб-квартиру виробника електромобілів Tesla, але виробничі потужності залишилися в Каліфорнії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд