Категорія
Новини
Дата

Tesla розпочала судову боротьбу після підтвердження акціонерами виплати Маску $56 млрд

1 хв читання

Автовиробник Tesla розпочав боротьбу за юридичне визнання голосування акціонерів на користь рекордної компенсації Ілона Маска у $56 млрд, пише Reuters. Компанія заявила судді штату Делавер Кетлін Маккормік, що це голосування «значно впливає» на її попереднє рішення про анулювання виплати.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Tesla написала судді Кетлін Маккормік, що сторони у справі про пакет заробітної плати тепер мають викласти свої юридичні інтерпретації підтвердження зарплати Маска у четвер, а не продовжувати розгляд справи за попереднім графіком.
  • «Схвалення акціонерами Tesla суттєво вплине на претензії та питання у цьому позові, зокрема і на остаточне рішення суду», – заявили адвокати Tesla у листі Маккормік, який було подано до суду.
  • Грег Варалло, адвокат акціонерів у справі проти пакету заробітної плати, заявив, що підтвердження виплати «не має юридичної сили» для справи і що він коротко пояснить свої аргументи у пʼятницю.
  • Tesla заявляє, що процес схвалення виплати був «новаторським», і незрозуміло, чи Маккормік і Верховний суд штату Делавер схвалять результат. Tesla стверджує, що підтвердження виплати тепер розв’язало проблеми, порушені в січневій ухвалі Маккормік.

Контекст

У 2018 році рада директорів Tesla ухвалила рішення про компенсаційну виплату Маску на 10-річний термін. Винагорода складалася з 12 траншів опціонів на акції Tesla, які мали перейти Маску за умови, що капіталізація автовиробника збільшиться на $50 млрд, а сама компанія досягне певних цілей виручки.

Того самого року один із акціонерів Tesla Річард Торнетта зажадав анулювати бонус, вважаючи його надмірним. Він подав позов до суду. Також із критикою угоди виступив і великий інвестор – пенсійний фонд California State Teachers Retirement System (CalSTRS).

У січні 2024-го суд встановив, що Маск контролював у 2018 році процес, який привів до виплати йому пакету заробітної плати, і що Tesla приховала від акціонерів ключову інформацію, щоб мільярдер отримав бонус.

Спеціальний комітет ради директорів розглянув пакет винагород і дійшов висновку, що він відповідає інтересам акціонерів, що, за словами Tesla, розв’язало проблему домінування Маска в цьому процесі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд