Категорія
Новини
Дата

Платформа X Ілона Маска близька до офіційного попередження ЄС через небезпечний контент – Bloomberg

1 хв читання

Соціальна медіаплатформа X отримає офіційне попередження ЄС за нездатність боротися з небезпечним контентом, пише Bloomberg. ЄС готовий опублікувати попередні висновки щодо небезпечного контенту у соцмережі.

Закон про цифрові послуги (DSA) вимагає від великих онлайн-платформ, зокрема Facebook та Х, робити більше для видалення незаконного контенту та вживати заходів щодо усунення ризиків. Порушення закону загрожує штрафом у розмірі 6% від доходу.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • За словами джерел, заходи проти Х у підсумку можуть призвести до штрафів у розмірі 6% від виручки платформи. Ймовірно, попередження оголосить Європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон до літніх канікул ЄС.
  • Якщо X не внесе необхідні зміни у відповідь на попередні висновки Європейської комісії, орган може ухвалити офіційне рішення до кінця року, заявили джерела. Після цього компанія може зіткнутися із фінансовим штрафом за недотримання.

Контекст

Попередження X слідує за початком розслідування регуляторами ЄС у грудні. Брюссельські спостерігачі розпочали розслідування щодо обробки контенту платформою після атак ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. На тлі нападу ХАМАС на Ізраїль блок зафікусував фейковий контент і прославлення насильства в X. Регулятори також розпочали розслідування щодо Meta Platforms Inc., AliExpress та TikTok компанії ByteDance Ltd.

Комісія заявила, що розгляд X продовжується, і жодних тимчасових обмежень для наступного кроку немає.

Закони ЄС про цифрові послуги (DSA) та цифрові ринки (DMA) націлені на найпотужніші онлайн-платформи. 

DSA набрав законної сили в серпні минулого року, встановлюючи правила контенту для платформ соціальних мереж, онлайн-маркетів та магазинів додатків. Він змушує їх власників припиняти дезінформацію та небажаний контент, такий як розпалювання ненависті, пропаганда тероризму та інше. 

Регламент DMA набув чинності 7 березня, вдаривши по великих технологічних фірмах широким списком того, що можна і чого не можна робитив рамках антимонопольного законодавства. Мета полягає в тому, щоб зупинити зловживання, перш ніж вони укореняться і дозволять цифровим гігантам домінувати на ринках. ЄС нещодавно виніс офіційні попередження Apple Inc. та Meta про ймовірну недобросовісну практику в рамках DMA.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд