Категорія
Новини
Дата

«Інтерпайп» уклав контракт із найбільшим вагонобудівником у Європі

1 хв читання

Українська промислова компанія «Інтерпайп» Віктора Пінчука уклала контракт із компанією Greenbrier, найбільшим вагонобудівником у Європі, повідомив в інтервʼю ЦТС директор дивізіону залізничної продукції компанії Олександр Гарькавий. За його словами, завод, на який компанія має постачати суттєвий обсяг колісних пар, знаходиться в Польщі.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Гарькавий зазначив, що угода з Greenbrier є найбільш крупним контрактом «Інтерпайпа» за останні два роки. За його словами, Greenbrier буде отримувати окремо колеса та осі.
  • Також він виокремив контракти для клієнтів у Іспанії та Фінляндії, це країни з колією, яка відрізняється від європейської.

Ключова цитата

«Якщо тенденція першого півріччя збережеться до кінця цього року, то в сегменті вантажних вагонів ми поставимо на європейський ринок 20 000 колісних пар. Це 40 000 коліс. Окрім того, в межах інших контрактів буде відвантажено майже 105 000 коліс», – сказав Гарькавий.

Контекст

У 2023-му «Інтерпайп»отримав $989 млн виторгу, що відповідає рівню 2022-го. Прибуток зріс на 24%, до $252 млн. Компанія виробляє безшовні труби і залізничні колеса. Обʼєднує пʼять заводів: «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод», «Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)», «Інтерпайп Ніко-Тьюб», «Дніпропетровський Втормет» і «Інтерпайп Сталь».

У 2023 році група «Інтерпайп» реалізувала 387 000 т трубної продукції та 95 000 т залізничної продукції. За підсумками минулого року група сплатила рекордну суму податків та зборів – 4,4 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд