Категорія
Новини
Дата

«Інтерпайп» Пінчука хоче залучити фінансування в межах Ukraine Facility під підготовку проєкту по виробництву плоского прокату

1 хв читання

Українська промислова компанія «Інтерпайп» Віктора Пінчука планує в межах Ukraine Facility залучити до $1 млрд, розповів Віталій Суєта директор з продуктів «Інтерпайп» під час форуму «Гроші для Перемоги» від Forbes Ukraine. 

Серед проєктів – інвестиції у виробництво плоского прокату. Компанія хоче покрити його прогнозований в Україні дефіцит після завершення війни.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Деталі

  • «Плоский прокат точно буде в дефіциті. Тому для нас це один з цільових напрямків, куди ми б хотіли інвестувати», – каже Суєта.
  • Щоб виробляти плоский прокат компанія планує розширити свій електросталеплавильний завод «Інтерпайп Сталь».
  • Це проєкти, які коштують понад $1 млрд, уточнив Суєта. Він сподівається, що Ukraine Facility зможе допомогти його реалізувати.
  • «Сподіваємось, що буде чітка схема, яким чином бізнес зможе заявлятись на ці кошти. Сподіваємось, що хоча б частину вартості ми зможемо профінансувати через цей механізм», – сказав він.    
  • Перелік інвестиційних проєктів компанія представить на конференції відновлення, яка пройде в Берліні 11-12 червня.

Контекст

У 2023-му «Інтерпайп» отримав $989 млн виторгу, що відповідає рівню 2022-го. Прибуток зріс на 24%, до $252 млн. Компанія виробляє безшовні труби і залізничні колеса. Обʼєднує пʼять заводів: «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод», «Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)», «Інтерпайп Ніко-Тьюб», «Дніпропетровський Втормет» і «Інтерпайп Сталь».

У лютому Європейський парламент затвердив регламент програми Ukraine Facility. Відповідно до нього, програма підтримки України від ЄС обсягом €50 млрд діятиме з 2024 до 2027 року. 

Фінансування в рамках першої складової програми здійснюватиметься за виконання квартальних індикаторів, визначених у плані для Ukraine Facility. План визначає ключові реформи та напрями для інвестицій. Він також містить систему прозорості, аудиту та контролю, які також будуть посилені в рамках передбачених реформ.

За компонентом програми Ukraine Facility «Pillar 2», €7 млрд у вигляді інвестицій направлять для підтримки приватних, муніципальних і державних проєктів, додав Соболев.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні