Категорія
Новини
Дата

«Інтерпайп» Пінчука хоче залучити фінансування в межах Ukraine Facility під підготовку проєкту по виробництву плоского прокату

1 хв читання

Українська промислова компанія «Інтерпайп» Віктора Пінчука планує в межах Ukraine Facility залучити до $1 млрд, розповів Віталій Суєта директор з продуктів «Інтерпайп» під час форуму «Гроші для Перемоги» від Forbes Ukraine. 

Серед проєктів – інвестиції у виробництво плоского прокату. Компанія хоче покрити його прогнозований в Україні дефіцит після завершення війни.

Деталі

  • «Плоский прокат точно буде в дефіциті. Тому для нас це один з цільових напрямків, куди ми б хотіли інвестувати», – каже Суєта.
  • Щоб виробляти плоский прокат компанія планує розширити свій електросталеплавильний завод «Інтерпайп Сталь».
  • Це проєкти, які коштують понад $1 млрд, уточнив Суєта. Він сподівається, що Ukraine Facility зможе допомогти його реалізувати.
  • «Сподіваємось, що буде чітка схема, яким чином бізнес зможе заявлятись на ці кошти. Сподіваємось, що хоча б частину вартості ми зможемо профінансувати через цей механізм», – сказав він.    
  • Перелік інвестиційних проєктів компанія представить на конференції відновлення, яка пройде в Берліні 11-12 червня.

Контекст

У 2023-му «Інтерпайп» отримав $989 млн виторгу, що відповідає рівню 2022-го. Прибуток зріс на 24%, до $252 млн. Компанія виробляє безшовні труби і залізничні колеса. Обʼєднує пʼять заводів: «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод», «Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)», «Інтерпайп Ніко-Тьюб», «Дніпропетровський Втормет» і «Інтерпайп Сталь».

У лютому Європейський парламент затвердив регламент програми Ukraine Facility. Відповідно до нього, програма підтримки України від ЄС обсягом €50 млрд діятиме з 2024 до 2027 року. 

Фінансування в рамках першої складової програми здійснюватиметься за виконання квартальних індикаторів, визначених у плані для Ukraine Facility. План визначає ключові реформи та напрями для інвестицій. Він також містить систему прозорості, аудиту та контролю, які також будуть посилені в рамках передбачених реформ.

За компонентом програми Ukraine Facility «Pillar 2», €7 млрд у вигляді інвестицій направлять для підтримки приватних, муніципальних і державних проєктів, додав Соболев.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні