Категорія
Новини
Дата

«Інтерпайп» уперше відвантажив преміальні труби до Іраку

Українська промислова компанія «Інтерпайп» уперше відвантажила преміальні труби до Іраку, йдеться в пресрелізі. Країни Близького Сходу для себе компанія називає одним із ключових регіонів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • В «Інтерпайп» заявляють, що попри війну компанія продовжує розвивати відносини з нафтогазовими компаніями в Перській затоці й прагне увійти до кола найбільших постачальників преміальних OCTG-труб на Близькому Сході.
  • Завод «Інтерпайп Ніко Тьюб» уперше відвантажив до Іраку партію обсягом 850 т обсадних та насосно-компресорних труб із преміальним різьбовим зʼєднанням UPJ-M.
  • Ці труби використовуються для видобування нафти та газу, що є провідною галуззю економіки Іраку. Вона займає понад 90% промислового виробництва країни.
  • «Особливістю цього тендеру були жорсткі вимоги до газогерметичності. Наше преміальне різьбове з’єднання UPJ-M здатне забезпечувати усі необхідні технічні характеристики за цим замовленням», – прокоментував подію Артем Артемов, директор із продажу труб «Інтерпайп» на ринки Близького Сходу, Азії та Африки.

Контекст

Преміальні труби «Інтерпайп» розроблені для складних умов експлуатації. Конструктивні особливості з’єднань проєктувалися для роботи з комбінованими навантаженнями. Цей клас різьбових зʼєднань успішно застосовується як у S-подібних, так і в глибоких, похило-скерованих і з горизонтальними ділянками великої протяжності.

Вперше «Інтерпайп» відвантажив різьбове зʼєднання UPJ-M у квітні 2017 року. А у червні того ж року було здійснено перший спуск у газову свердловину.

У перший рік запуску преміального напряму «Інтерпайп» продав 8800 т трубної продукції. На кінець 2021 року ця цифра наближалася до позначки 70 000 т із географією поставок по всьому світу.

«Інтерпайп» за результатами другого кварталу 2023 року збільшила продажі продукції на 35%, до 146 000 т, у порівнянні з попереднім кварталом, дохід від реалізації продукції зріс на 26%, до $289 млн. Чистий прибуток «Інтерпайп» за підсумками першого півріччя збільшився у 6,3 раза, до $122,43 млн, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 

«Інтерпайп» перебуває у стабільній фінансовій ситуації, відновлює реалізацію інвестиційних проєктів, які були призупинені з початку війни, заявив наприкінці серпня гендиректор «Інтерпайп» Андрій Коротков. . 

За словами гендиректора, фінансова ситуація в компанії стабільна: євробонди обслуговуються відповідно до графіків та підписаних договорів, усі зобовʼязання перед зовнішніми кредиторами та інвесторами, а також зобовʼязання щодо реструктуризації старих боргів виконуються за планом.

Наразі у «Інтерпайпа» немає довгих кредитних ліній в українських та закордонних банках. «Я маю на увазі операційне кредитування. У нас вистачає свого оборотного капіталу», – наголосив гендиректор.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні