Категорія
Новини
Дата

Гендиректор «Інтерпайп» заявив про стабільну фінансову ситуацію й відновлення інвестпроєктів

1 хв читання

Компанія «Інтерпайп» перебуває у стабільній фінансовій ситуації, відновлює реалізацію інвестиційних проєктів, які були призупинені з початку війни. Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» повідомив гендиректор компанії Андрій Коротков.

Ключові факти

  • За словами гендиректора, фінансова ситуація в компанії стабільна: євробонди обслуговуються відповідно до графіків та підписаних договорів, усі зобовʼязання перед зовнішніми кредиторами та інвесторами, а також зобовʼязання щодо реструктуризації старих боргів виконуються за планом.
  • Наразі у «Інтерпайпа» немає довгих кредитних ліній в українських та закордонних банках. «Я маю на увазі операційне кредитування. У нас вистачає свого оборотного капіталу», – наголосив гендиректор.
  • Коротков також повідомив, що цього року Рада директорів «Інтерпайпу» ухвалила рішення про відновлення низки інвестпроєктів.
  • «Це будівництво ділянки термообробки труб у Нікополі та два проєкти в залізничному дивізіоні в Дніпрі […] Але не все від нас залежить, оскільки в цих інвестпроєктах задіяні не лише українці, а й європейці, наші постачальники. Зараз ми намагаємося впроваджувати особливі режими роботи з ними», – зазначив він.

Контекст

«Інтерпайп» Віктора Пінчука у травні-червні 2022 року завантажила свої потужності з виробництва труб у середньому на 60–70% від довоєнного рівня, залізничних коліс – 45–50%, заявляв в інтерв’ю Forbes Коротков. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія зупинила виробництво. Відновлення роботи почалось у квітні.

За перший квартал 2022 року компанія скоротила виробництво сталі на 16%, труб – на 12%, а залізничної продукції на 43%. EBITDA скоротилась на 63% – до $15 млн.

За оцінкою Forbes, вартість компанії зменшилася з лютого у 2,2–2,8 рази – до $200–250 млн станом на кінець червня.

У червні 2022 року «Інтерпайп» вперше з початку війни відправила судно із трубами до США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні