Категорія
Новини
Дата

Гендиректор «Інтерпайп» заявив про стабільну фінансову ситуацію й відновлення інвестпроєктів

Компанія «Інтерпайп» перебуває у стабільній фінансовій ситуації, відновлює реалізацію інвестиційних проєктів, які були призупинені з початку війни. Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» повідомив гендиректор компанії Андрій Коротков.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами гендиректора, фінансова ситуація в компанії стабільна: євробонди обслуговуються відповідно до графіків та підписаних договорів, усі зобовʼязання перед зовнішніми кредиторами та інвесторами, а також зобовʼязання щодо реструктуризації старих боргів виконуються за планом.
  • Наразі у «Інтерпайпа» немає довгих кредитних ліній в українських та закордонних банках. «Я маю на увазі операційне кредитування. У нас вистачає свого оборотного капіталу», – наголосив гендиректор.
  • Коротков також повідомив, що цього року Рада директорів «Інтерпайпу» ухвалила рішення про відновлення низки інвестпроєктів.
  • «Це будівництво ділянки термообробки труб у Нікополі та два проєкти в залізничному дивізіоні в Дніпрі […] Але не все від нас залежить, оскільки в цих інвестпроєктах задіяні не лише українці, а й європейці, наші постачальники. Зараз ми намагаємося впроваджувати особливі режими роботи з ними», – зазначив він.

Контекст

«Інтерпайп» Віктора Пінчука у травні-червні 2022 року завантажила свої потужності з виробництва труб у середньому на 60–70% від довоєнного рівня, залізничних коліс – 45–50%, заявляв в інтерв’ю Forbes Коротков. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія зупинила виробництво. Відновлення роботи почалось у квітні.

За перший квартал 2022 року компанія скоротила виробництво сталі на 16%, труб – на 12%, а залізничної продукції на 43%. EBITDA скоротилась на 63% – до $15 млн.

За оцінкою Forbes, вартість компанії зменшилася з лютого у 2,2–2,8 рази – до $200–250 млн станом на кінець червня.

У червні 2022 року «Інтерпайп» вперше з початку війни відправила судно із трубами до США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні