Категорія
Новини
Дата

Іспанія оштрафувала сервіс онлайн-бронювання житла Booking.com на понад €413 млн

1 хв читання

Іспанське антимонопольне відомство оштрафувало один із найбільших та найпопулярніших у світі сервісів онлайн-бронювання житла Booking.com на €413,2 млн за зловживання домінуючим становищем на ринку країни протягом останніх пʼяти років, пише Reuters

Деталі

  • Національна комісія з ринку й конкуренції Іспанії (CNMC) накладає на компанію два штрафи по €206,6 млн. 
  • За даними CNMC, з 2019 року Booking.com користувався своєю часткою ринку в 70-90%, щоб навʼязувати несправедливі умови готелям і обмежувати конкуренцію з боку інших провайдерів.
  • CNMC заявила, що сервіс забороняв готелям пропонувати нижчі ціни на власних сайтах, а також в односторонньому порядку запроваджував знижки на номери без консультацій з готелями. 
  • Booking Holdings планує оскаржити штрафи, оскільки категорично не згодна з «результатами розслідування CNMC», повідомив агентству представник компанії в електронному листі, додавши, що вважає, що це питання має обговорюватися відповідно до правил Закону про цифрові ринки ЄС. 

Контекст

У першому кварталі 2024 року американська Booking Holdings збільшила чистий прибуток втричі, виручку – на 17%. Чистий прибуток компанії в січні-березні склав $776 млн, в порівнянні з $266 млн роком раніше. 

Квартальна виручка Booking збільшилася до $4,42 млрд з $3,78 млрд роком раніше. 

Загальний обсяг бронювань за квартал зріс на 10%, до $43,5 млрд. Кількість заброньованих ночей зросла на 9% – до 297 млн.

Відповідно до нового Закону про цифрові ринки (DMA) світові технологічні гіганти підпадають під дію низки нових заборон та зобовʼязань. Закон набув чинності 7 березня і вимагає від посередників, які надають такі послуги, як пошукові системи, соціальні мережі та додатки, що використовуються іншими компаніями, дотримуватись рекомендацій, щоб забезпечити рівні умови для своїх конкурентів та надати користувачам більше вибору.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд