Категорія
Новини
Дата

Іспанія виявила нерухомість, яхти та частки в компаніях 15 російських підсанкційних олігархів

Іспанська влада виявила активи, у тому числі будинки, компанії та принаймні одну розкішну яхту, що належать 15 російським олігархам із санкційного списку ЄС. Про це пише Reuters із посиланням на керівника підрозділу Генеральної ради нотаріату із запобігання відмиванню грошей Маріано Гарсія Фресно.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми знайшли близько 15 осіб із цього списку і ще 105 осіб, пов’язаних із ними чи членами їхніх сімей», – сказав він.
  • Фресно також заявив, що його підрозділ виявив активність при спробі олігархів передати свої частки в деяких компаніях родичам або партнерам. «Вони вже почали передавати ці пакети акцій, особливо в іспанських компаніях, або пакети чи акції іноземних компаній», – сказав Фресно.
  • Компанії, пов’язані з російськими олігархами, володіють приблизно 35 об’єктами нерухомості в Іспанії, в тому числі кількома елітними будинками, а також банківськими рахунками та пакетами акцій компаній, що працюють в Іспанії та інших країнах Європи.
  • Переглянувши понад 1000 імен серед мільйонів транзакцій, зареєстрованих державними нотаріусами Іспанії з 2004 року, підрозділ Гарсія Фресно встановив, що санкціоновані олігархи мають частки принаймні 10 іспанських і 13 іноземних компаній.
  • Інформацію передали підрозділу фінансової розвідки країни та Казначейству. Наприкінці квітня уряд підтвердив, що заморозив 12 банківських рахунків, пов’язаних із п’ятьма особами, які перебувають у списку санкцій.

Контекст

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден запропонує Конгресу ухвалити закон, щоб конфіскувати майно російських олігархів на користь України.

Перед цим Палата представників США ухвалила символічний законопроєкт, який закликає Байдена продати заморожені предмети розкоші російських підсанкційних олігархів, а кошти спрямувати на допомогу Україні. Ці кошти мають бути направлені на відбудову України та надання гуманітарної допомоги її населенню, а також інших видів допомоги, включно з військовою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні