Категорія
Новини
Дата

Іспанська медіа асоціація подала позов проти Meta на €550 млн. Техногіганта звинувачують у недобросовісній конкуренції

Асоціація, що представляє 83 іспанські ЗМІ, подала позов на €550 млн проти власника Facebook – компанії Meta Platforms, посилаючись на недобросовісну конкуренцію на рекламному ринку, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Газети заявили, що «масове» та «систематичне» використання Meta персональних даних користувачів своїх платформ Facebook, Instagram і Whatsapp дозволяє їй отримати несправедливу перевагу при розробці та пропозиції персоналізованої реклами, що є недобросовісною конкуренцією.
  • Позивачі, до яких входять Prisa, що видає головну газету Іспанії El Pais, і Vocento, власник ABC та інших ЗМІ, а також інші приватні групи, заявили, що Meta використовує персональні дані, отримані без явної згоди клієнтів, і цим порушує правила захисту даних.

Контекст

Ця скарга є другою, поданою іспанськими ЗМІ проти технологічних компаній. У 2014 році уряд Іспанії змусив закрити службу Google News компанії Alphabet до 2022-го, коли було ухвалено новий закон, що дозволяє засобам масової інформації вести прямі переговори з технологічним гігантом.

У травні компанія Metа була оштрафована провідним регулятором конфіденційності в Європейському Союзі на рекордну суму €1,2 млрд за обробку інформації про користувачів і передачу даних користувачів у США. Штраф, накладений комісаром із захисту даних Ірландії (DPC), стосується передачі персональних даних Meta і перевищив попередній рекордний штраф ЄС у розмірі €746 млн, накладений Люксембургом на Amazon.com Inc. у 2021 році, згідно з заявою DPC.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні