Категорія
Новини
Дата

Із початку війни кібератаки на «Нову Пошту» посилилися у п’ять-шість разів

Компанія витрачає на кібербезпеку 20% усього бюджету на IT. Про це під час конференції Forbes Tech у Львові розповів IT-директор компанії Андрій Чепіга

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Під час повномасштабного вторгнення Росії значно збільшилася кількість кібератак на сервери «Нової пошти». Активність зловмисників зросла у п’ять-шість разів порівняно із мирним часом.
  • «Нова Пошта» витрачає на кібербезпеку близько 20% загального бюджету на ІТ. Ці витрати також збільшилися із 24 лютого, каже Чепіга.
  • Основний виклик для поштового оператора – створити добре захищену систему, в якій користувач зможе легко авторизуватися. Адже якщо клієнт не зможе пройти авторизацію, він просто відмовиться від цього сервісу.

Контекст:

«Нова пошта» дотримується стандартів Національного інституту стандартизації та технологій США, які мають безліч порад для мінімізації загрози бізнесу, каже Чепіга. Найбільший приватний поштовий оператор щоденно моніторить системи захисту своїх мереж. Для цього створили декілька команд, що шукають та виправляють знайдені вразливості.

Найпоширеніші загрози – фішинг, DDos-атаки, крадіжка паролів та логінів співробітників, каже Чепіга.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні