Категорія
Новини
Дата

Кабмін погодив продаж суперʼяхти Медведчука

Кабінет Міністрів погодив продаж 92-метрової яхти Royal Romance, що належить сімʼї Віктора Медведчука та знаходиться у Хорватії. Про це 16 лютого повідомила пресслужба АРМА.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Проведення конкурсу щодо реалізації активів у вигляді рухомого майна, яке перебуває за кордоном та передане АРМА для реалізації, здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів. Таке погодження сьогодні оформлено відповідним протокольним рішенням уряду, зазначило агентство. 
  • У січні в хорватських ЗМІ зʼявилася інформація, що в яхти Royal Romance міг зʼявитися новий власник. Проте АРМА цю інформацію спростувало. Арештована яхта 25 січня тимчасово відчалила з верфі Adria Docks у хорватському місті Трогір для підтвердження її технічної спроможності, плавучості та роботи двигунів, заявило агентство. 
Facebook АРМА

Яхта Royal Romance. Фото: пресслужба АРМА Фото Facebook АРМА

Контекст

До війни Forbes оцінював статки Віктора Медведчука в $620 млн. Третина цієї суми, $190 млн – його персональний транспорт, зокрема 92-метрова яхта Royal Romance. Вона побудована в 2015 році нідерландською компанією Feadship, тоді коштувала близько $200 млн. Але після введених проти Медведчука та його оточення санкцій у лютому 2021 року Forbes оцінив її удвічі дешевше. Медведчук володів яхтою через офшор на Маршаллових островах.

16 березня 2022 року Львівський суд заарештував яхту, а 11 квітня передав її у розпорядження АРМА.

У листопаді уряд вдосконалив процедуру реалізації арештованих активів, також впроваджено можливість їх продажу за кордоном. Відповідні зміни внесені у постанови №719 та №558. АРМА тоді заявило, що це дає змогу продати 92-метрову яхту, конфісковану у Віктора Медведчука.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні