Категорія
Новини
Дата

Кабмін затвердив наглядову раду «Нафтогазу»

Кабінет міністрів на засіданні 24 січня затвердив на посади членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України» шістьох переможців відбору: чотирьох незалежних членів та двох представників держави. Про це повідомила пресслужба «Нафтогазу».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Незалежними членами стали колишній старший віце-президент норвезької компанії Equinor (Statoil) Анфіннсен Тор Мартін, президент та гендиректор Vermilion Energy Маріно Ентоні, Хуквей Річард, який має 33-річний досвід роботи у компанії BP, та професор бізнес-школи INSEAD Людо ван дер Хейден.
  • До складу увійшли також двоє представників держави: заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма та радниця прем‘єр-міністра України з питань енергетики Наталя Бойко.

Ключова цитата

«Це дуже важливий крок, спрямований на відновлення довіри до роботи всієї Групи «Нафтогаз», що є одним із ключових моїх завдань на позиції очільника Групи», – зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

Контекст 

У вересні 2021 року Кабмін узяв на себе повноваження наглядової ради НАК «Нафтогаз України» та призначив нове правління. Мінекономіки оголосило конкурс на відбір чотирьох незалежних членів наглядової ради НАК. Заявки приймалися до 26 грудня 2022 року.

До складу наглядової ради «Нафтогазу», окрім незалежних членів, має увійти троє представників держави. 

Українська влада у меморандумі з МВФ зобов’язалася провести прозорий і конкурентний відбір до наглядової ради НАК «Нафтогаз України». Структурний маяк моніторингової програми має бути виконаний до кінця січня 2023 року.

Раніше повідомлялося, що до списку претендентів на посади незалежних членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України» увійшло 20 осіб, деякі з них уже були в складі наглядової ради компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні