Категорія
Новини
Дата

Кабмін змінив порядок реєстрації безробітних. Подати заяву відтепер можна через «Дію»

Кабінет міністрів визначив порядок реєстрації безробітних, нарахування та виплату допомоги по безробіттю під час війни. Відтак громадяни можуть скласти заяву за допомогою порталу або додатку «Дія» та електронних сервісів служби зайнятості, повідомило Мінекономіки.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Війна спровокувала хвилю безробіття, яка посилилася масовим переміщенням людей в західні регіони держави. Одне з пріоритетних завдань – забезпечення роботою усіх, хто хоче працювати. 
  • Центри зайнятості в тилу переведені в режим посиленої роботи, аби мати змогу опрацювати звернення людей та запропонувати їм прийнятні варіанти працевлаштування, яких потребує держава в час війни. 
  • Допомога по безробіттю буде виплачуватися після реєстрації через портал або додаток «Дія» чи електронні сервіси служби зайнятості. 
  • Українці гарантовано отримають виплати по безробіттю. В областях, де центри зайнятості не можуть забезпечити фінансування допомоги, перерахування коштів буде здійснюватись «Ощадбанк» на банківський рахунок заявника або переказу через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER».

Контекст

На вільних від російських військ територіях найм проводять 10-15% компаній. Кількість нових вакансій продовжує зростати, заявляли у Work.ua.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні