Категорія
Новини
Дата

Канада надасть Україні 200 додаткових БТР Senator (Оновлено)

Україна отримає від Канади 200 бронетранспортерів, про це рішення, згідно з повідомленням канадського уряду, оголосила міністр оборони Аніта Ананд під час візиту до Києва та зустрічі з українським міністром оборони Олексієм Резніковим. Президент України Володимир Зеленський подякував Канаді за новий пакет допомоги.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Цей новий пакет військової допомоги, до якого входять 200 бронетранспортерів Senator, є відповіддю на конкретний український запит на ці машини, які закуповуються у канадської компанії Roshel. 
  • «Ця допомога оцінюється у більш ніж C$90 млн та виділена в рамках додаткових C$500 млн військової допомоги Україні, оголошеній премʼєр-міністром Трюдо у листопаді 2022 року», – сказано у повідомленні.
  • Під час зустрічі у Києві міністри Ананд та Рєзніков обговорили, як Канада може продовжувати задовольняти нагальні оборонні потреби України. 
  • Військова допомога Канади на суму понад C$1 млрд, надана Україні з лютого 2022 року, включає передову зенітно-ракетну систему NASAMS з відповідними боєприпасами, 39 бойових броньованих машин підтримки, протитанкову зброю, гаубиці M777 і повʼязані з ними боєприпаси та багато іншого.
  • «Сьогоднішня передача в дар 200 броньованих машин демонструє нашу незмінну відданість безпеці українського народу», – заявила Ананд.
  • Президент України Володимир Зеленський подякував премʼєр-міністру Канади Джастіну Трюдо та канадському народу за новий пакет оборонної допомоги. «200 БТР Senator зараз потрібні українській армії як ніколи. Рухаємося разом до перемоги!», – написав він.

Контекст

БТР Senator – це маневрені та легко адаптовані транспортні засоби для надання безпеки. Транспортні засоби пропонують найсучасніші, найкращі у своєму класі технології та передбачають легке встановлення зброї. Ці автомобілі гарантують безпечне перевезення персоналу та обладнання, а також медичну евакуацію. 

З початку 2022 року Канада надала Україні пряму фінансову, військову, гуманітарну та іншу допомогу на суму понад C$5 млрд. З урахуванням сьогоднішнього оголошення Канада надала Україні військову допомогу на суму понад C$1 млрд з лютого 2022 року.

У травні 2022 року Канада передала Україні вісім бронемашин комерційного зразка та БТР Senator.

Нещодавно, 10 січня, міністр національної оборони оголосила, що Канада закуповує в США національну вдосконалену зенітно-ракетну систему (NASAMS) і повʼязані з нею боєприпаси для передачі Україні. Система оцінюється приблизно в C$406 млн і є першим наданням Україні канадською стороною системи ППО. Senator APC і анонсована система NASAMS є повним виділенням додаткової військової допомоги на 500 млн канадських доларів, анонсованої у листопаді 2022 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні