Категорія
Новини
Дата

Канада надає Україні пакет військової допомоги на $400 млн та запроваджує санкції проти 23 росіян

Премʼєр-міністр Джастін Трюдо оголосив, що Канада виділяє Україні додаткову військову допомогу в розмірі 500 млн канадських доларів ($400 млн), щоб допомогти Збройним силам України захистити країну від вторгнення Росії. Гроші підуть на закупівлю військового спорядження, обладнання для спостереження та звʼязку, палива та медикаментів, повідомили на сайті канадського премʼєра.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Канада також запроваджує додаткові санкції проти росіян. Ці санкції спрямовані проти 23 співробітників органів юстиції та безпеки Росії, у тому числі співробітників поліції та слідчих, прокурорів, суддів та тюремних службовців, причетних до грубих та систематичних порушень прав людини щодо лідерів російської опозиції. 
  • Ці нові заходи ґрунтуються на санкціях, які Канада запровадила щодо понад 1400 фізичних та юридичних осіб після незаконного та неспровокованого вторгнення Росії до України в лютому 2022 року.
  • Канада вже надала Україні допомогу в розмірі 3,4 млрд канадських доларів цього року.
  • «Ми продовжуватимемо працювати з нашими міжнародними партнерами, щоб посилити тиск на російських офіційних осіб та притягнути Володимира Путіна до відповідальності за його незаконне вторгнення, а також за військові злочини та порушення прав людини, вчинені його режимом», – йдеться в повідомленні.

 Контекст

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Канада запровадила кілька пакетів санкцій. Зокрема, під них потрапили президент РФ Путін, глава МЗС Лавров, колишня гімнастка Кабаєва, голова центробанку Набіулліна. Також Канада запровадила санкції проти російських фірм та обмежила експорт до РФ.

У період з 24 лютого до 7 червня Канада заморозила активів на $123 млн, а також заблокувала транзакцій на $289 млн. 8 червня Канада ввела нові санкції щодо російської нафтової, газової, хімічної промисловості, а також інших секторів економіки. 

З 24 лютого 2022 році Канада загалом ввела санкції щодо понад 1150 фізичних і юридичних осіб із Росії, України та Білорусі.

У серпні Канада розширила санкції проти Російської Федерації за військове вторгнення в Україну. Нові санкції стосуються 43 військових посадових осіб та 17 організацій, причетних до вторгнення в Україну.

Канада заблокувала російські активи на суму понад 413 млн канадських доларів (близько $320 млн) у межах економічних санкцій проти Росії за порушення суверенітету України.

Восени Канада запровадила нові санкції у звʼязку із проведенням Росією фейкових референдумів у окупованих регіонах України. Країна також співпрацює із союзниками щодо спільної відповіді на дії РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні