Категорія
Новини
Дата

Канада заморозила російські активи на $320 млн

Канада заблокувала російські активи на суму понад 413 млн канадських доларів (близько $320 млн) у рамках економічних санкцій проти Росії за порушення суверенітету України. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на Королівську канадську кінну поліцію, яка контролює дотримання санкцій.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • З 24 лютого до 9 серпня у Канаді загалом було заморожено майна на 122,3 млн канадських доларів у еквіваленті та припинено транзакцій на $290,7 млн відповідно до заборон, визначених Актом про спеціальні економічні заходи стосовно Росії.
  • У поліції повідомили, що регулярно отримують нову інформацію, тому постійно оновлюватимуть дані.
  • З 2014 року Канада запровадила санкції проти понад 1600 фізичних та юридичних осіб, які сприяли порушенню суверенітету України.
  • З 24 лютого 2022 році Канада загалом ввела санкції стосовно понад 1150 фізичних та юридичних осіб із Росії, України та Білорусі.

Контекст

У лютому премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про накладення санкцій на президента Росії Володимира Путіна та очільника МЗС РФ Сергія Лаврова.

У березні Канада ввела санкції проти пʼяти російських громадян, включно з мільярдером Романом Абрамовичем, і заборонила 32 російським компаніям та державним організаціям отримувати оборонне обладнання або постачання з Канади. 

Згодом Канада запровадила додаткові обмеження проти Росії за розвʼязану війну в Україні: під санкції підпали 160 членів Ради Федерації. Санкції запроваджені за те, що «вони сприяли та уможливили порушення суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України».

У період з 24 лютого до 7 червня Канада заморозила активів на $123 млн, а також заблокувала транзакцій на $289 млн. 8 червня Канада ввела нові санкції щодо російської нафтової, газової, хімічної промисловості, а також інших секторів економіки. 

У серпні Канада запровадила додаткові санкції проти Росії, вони стосуються 43 військових посадових осіб та 17 організацій, причетних до вторгнення в Україну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні