Категорія
Новини
Дата

Канада запровадила санкції проти 160 російських сенаторів. Очікуються обмеження на експорт

Канада запровадила додаткові обмеження проти Росії за розвʼязану війну в Україні: під нові санкції підпали 160 членів Ради Федерації. Про це повідомив премʼєр-міністр Джастін Трюдо, пише «Інтерфакс».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нові санкції проти 160 членів Ради Федерації запроваджені за те, що «вони сприяли та уможливили порушення суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України», йдеться у заяві на сайті уряду Канади.
  • Найближчими днями Канада обіцяє «нові заборони на експорт певних товарів та технологій до РФ».
  • Уряд Канади також виділить $50 млн міжнародним організаціям, зокрема ВООЗ, для надання негайної допомоги «там, де це найбільше необхідно». 
  • $4,8 млн Канада виділить ЮНЕСКО для «захисту обʼєктів культурної спадщини України».

Контекст

Канада вже запровадила санкції проти президента РФ Путіна, глави МЗС РФ Лаврова, міністра фінансів Силуанова, міністра оборони Шойгу та інших високопосадовців країни-агресора. Обмеження торкнулися також 32 структур, повʼязаних з оборонним комплексом РФ. На початку березня Канада запровадила санкції проти «Роснафти» та «Газпрому».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні