Категорія
Новини
Дата

США та Канада запроваджують особисті санкції проти Путіна слідом за ЄС та Великою Британією

Сполучені Штати та Канада приєднаються до Європейського Союзу у введенні санкцій проти президента Росії Володимира Путіна, міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та членів російської Ради безпеки.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

США

Про позицію США заявила на брифінгу речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє «Європейська правда».

Цитата:

«У результаті телефонної розмови, яку президент Байден провів із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, та в узгодженні з рішенням європейських союзників США приєднаються до них у введенні санкцій проти президента Путіна, міністра закордонних справ Росії Сергєя Лаврова та членів російської Ради безпеки»

Канада

Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо також заявив про накладення санкцій на президента Росії Володимира Путіна та очільника МЗС РФ Сергія Лаврова, передає Reuters

Цитата:

«Санкції стосуються значного особистого багатства Путіна та його колег – архітекторів цієї варварської війни».

Трюдо додатково оголосив, що Канада запровадить санкції проти Білорусі та її лідерів за допомогу Путіну у вторгненні в Україну, а також підтримує відключення Росії від міжнародної банківської системи SWIFT. «Виключення російських банків від SWIFT ще більше ускладнить фінансування президенту Путіну його жорстокості», – заявив Трюдо.

Контекст:

Раніше Європейський Союз та Велика Британія вперше запровадили санкції проти президента країни-агресора Володимира Путіна та міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні