Категорія
Новини
Дата

Канада запровадила додаткові санкції проти Росії

Канада розширила санкції проти Російської Федерації за військове вторгнення в Україну. Про це йдеться у повідомленні пресслужби канадського уряду.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нові санкції стосуються 43 військових посадових осіб та 17 організацій, причетних до вторгнення в Україну.
  • «Канада рішуче засуджує вбивство цивільних осіб в Україні та використовуватиме всі наявні засоби для забезпечення повного розслідування порушень міжнародного права на території України, у тому числі в Бучі», – зазначили в уряді.
  • Канада продовжить працювати зі своїми міжнародними партнерами, щоб координувати дії та вивчати варіанти нових заходів проти Росії.

Контекст

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Канада запровадила кілька пакетів санкцій. Зокрема під них потрапили президент РФ Путін, глава МЗС Лавров, колишня гімнастка Кабаєва, голова центробанку Набіулліна. Також Канада запровадила санкції проти російських фірм та обмежила експорт до РФ.

У період з 24 лютого до 7 червня Канада заморозила активів на $123 млн, а також заблокувала транзакцій на $289 млн. 8 червня Канада ввела нові санкції щодо російської нафтової, газової, хімічної промисловості, а також інших секторів економіки. 

З 24 лютого 2022 році Канада загалом ввела санкції стосовно понад 1150 фізичних та юридичних осіб із Росії, України та Білорусі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні