Категорія
Новини
Дата

Катарський шейх близький до купівлі «Манчестер Юнайтед». Акції клубу злетіли після новини про майбутню угоду

Акції англійського футбольного гранда «Манчестер Юнайтед» злетіли на 13% і досягли максимуму за два місяці після новини про продаж клубу катарському шейху Джассіму бін Хамад аль-Тані за понад £5 млрд, пише Reuters.

Ключові факти

  • Напередодні катарське видання Al-Watan повідомило, що голова Ісламського банку Катару, син колишнього премʼєр-міністра країни – шейх Джассім бін Хамад Аль Тані – стане новим власником «Манчестер Юнайтед». Офіційно про угоду планують оголосити найближчим часом.
  • Катарський бізнесмен нібито готовий заплатити за клуб Премʼєр-ліги £5 млрд (майже $6,3 млрд). Статки нових можливих власників оцінюють у $335 млрд.
  • Раніше Daily Mail повідомила, що шейх Джассім зробив «п’яту й останню» пропозицію на суму понад £5 млрд (близько $6,3 млрд) після того, як у квітні компанія INEOS британського мільярдера Джима Реткліффа перевершила його.

Контекст

Інтерес до купівлі «червоних дияволів» раніше висловив Джим Реткліфф, найбагатша людина Великої Британії та давній шанувальник команди. У листопаді минулого року повідомлялося про можливий інтерес до клубу саудівських інвесторів і корпорації Apple.

Нинішні власники команди, американські бізнесмени брати Глейзери, які володіють клубом з 2005 року, розраховують отримати за нього близько £6 млрд.

Останнім часом вони зіткнулися з критикою та закликами продати клуб через слабкі результати. Останнє чемпіонство МЮ в Англійській премʼєр-лізі датоване 2013 роком. Проте після цього команда ставала переможцем Ліги Європи, володарем Кубка та Суперкубком Англії. Сезон 2022–2023 років клуб завершив на третьому місці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні