Категорія
Новини
Дата

Керівника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка відсторонили від роботи після розслідування «Слідство-інфо»

Голова СБУ Василь Малюк відсторонив керівника департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обовʼязків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами «Слідство-інфо», пише «Інтерфакс-Україна».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Пресслужба СБУ уточнила, що, за рішенням голови СБУ, Вітюк на час проведення перевірок проходитиме службу в бойовому підрозділі ДКІБ. Підрозділ виконує завдання безпосередньо на фронті спільно з ЦСО «А».
  • «Наразі він відряджений до цього підрозділу і сьогодні виїхав у район виконання бойових завдань», – повідомили в СБУ.
  • «Служба безпеки висловлює повагу ЗМІ та журналістам за ефективну спільну роботу на інформаційному фронті проти російської агресії», – додали в спецслужбі.

Контекст

5 квітня «Слідство-інфо» оприлюднило матеріал про майно сімʼї Вітюка. Журналісти дослідили статки дружини та матері кіберрозвідника СБУ та виявили, що його рідня володіє нерухомістю щонайменше на 25,5 млн грн за ринковою вартістю.

Після публікації видання повідомило, що співробітники ТЦК нібито намагалися вручити повістку автору цього матеріалу. У пресслужбі СБУ раніше заявляли, що перевіряють інформацію про цей інцидент спільно з Міноборони та Генштабом ЗСУ.

Офіс генерального прокурора повідомив про початок кримінального провадження за фактом вручення повістки журналісту видання. У командуванні Сухопутних військ заявили, що за цим фактом проводять службову перевірку, перевірку доручив провести і головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні