Категорія
Новини
Дата

Хорватський виробник машин з розмінування DOK-ING відкрив офіс в Україні

1 хв читання

Хорватська компанія DOK-ING, яка є одним зі лідерів у галузі роботизованих систем для гуманітарного розмінування, відкриває свій офіс в Києві, повідомляє Мінекономіки. Очікується, що це посилить координацію зусиль в протимінній діяльності між Україною та Хорватією.

Україна є одним із ключових користувачів машин для розмінування від DOK-ING. Вартість розмінування пріоритетних земель торік оцінювалась ЕВА у понад $1,5 млрд.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • В Україні зараз працює 45 хорватських машин для розмінування DOK-ING, які допомогли очистити понад 1000 га української землі. Із загальної кількості машин 8 були виготовлені на українському заводі, який є партнером хорватської компанії. 
  • Найбільше техніки DOK-ING використовує Державна служба з надзвичайних ситуацій. В їх автопарку 10 легких машин для розмінування MV-4 та 14 важких машин для розмінування MV-10.
  • Хорватські машини для розмінування використовує також Державна спеціальна служба транспорту (ДССТ), оператори гуманітарного розмінування та підрозділи ЗСУ.

Контекст

Українська компанія A3TECH здійснює великовузлове складання машин для розмінування DOK-ING із частковою локалізацією: частина робочого органу вже виготовляється в Україні і до кінця року на підприємстві готові довести рівень його локалізації до 100%. 

DOK-ING виготовляє як легкі, так і важкі роботизовані машини розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів.Техніка є стійкою до детонацій протипіхотних мін та нерозірваних боєприпасів і витримує вибух протитанкової міни. Машини DOK-ING керуються пультом дистанційного керування, радіус дії якого – до 1500 м. 

Згідно із в дослідженням Tony Blair Institute, збитки України через міни та інші вибухонебезпечні предмети досягають $11,2 млрд щорічно, що співставно з 5,6% ВВП України в 2021 році. Найбільше втрачається через скорочення експорту агропродукції та зменшення надходжень місцевих податків. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд