Категорія
Новини
Дата

Китай наказав уряду й державним корпораціям позбавитися іноземних компʼютерів – Bloomberg

Китайська влада наказала державним установам і держкорпораціям позбавитися компʼютерів іноземного виробництва й замінити їх китайськими, пише Bloomberg. На це дається два роки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Як повідомлюють джерела видання, знайомі з планом китайської влади, наказ стосуватиметься щонайменше 50 млн компʼютерів лише на рівні центральної влади. Їх мають замінити на китайську альтернативу, що працює на місцевій операційній системі.
  • Це рішення – один із кроків КНР із заміни імпортних технологій місцевими альтернативами та зменшення залежності від геополітичних конкурентів, таких як США, в електроніці від напівпровідників до серверів і телефонів.
  • Цей крок може безпосередньо вплинути на продажі HP Inc. і Dell Technologies Inc., найбільших брендів ПК у країні після місцевого лідера Lenovo Group Ltd.
  • Деякі агенції, включаючи державні ЗМІ та органи кібербезпеки, можуть продовжувати купувати передове іноземне обладнання за спеціальними дозволами

Контекст

Китайські регулятори провели екстрену нараду з місцевими та іноземними банками щодо захисту закордонних активів країни від західних санкцій – аналогічних до тих, які запроваджені проти РФ за її вторгнення в Україну.

Державні нафтопереробні компанії Китаю уникають купівлі російської нафти, щоб не потрапити під санкції. При цьому приватні нафтопереробні заводи перебрали частину квот на закупівлю російської нафти у державних фірм, які відмовляються підписувати нові контракти на постачання, тому що представляють Пекін.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні